Redactia.ro
Home » Știri » Un copil de 11 ani din Hunedoara a încercat să facă o farsă și a alertat toată Poliția. Ce a spus minorul când a sunat cu număr necunoscut

Un copil de 11 ani din Hunedoara a încercat să facă o farsă și a alertat toată Poliția. Ce a spus minorul când a sunat cu număr necunoscut

Situație de nedescris la Petrila, judeţul Hunedoara, unde un copil de 11 ani a pus pe jar Poliția, după ce a sunat la întâmplare un bărbat, cu număr necunoscut, căruia i-a cerut ajutorul, spunându-i că este agresat de tatăl său. În realitate, minorul făcuse o farsă, împreună cu un alt amic de 10 ani.

Un copil de 11 ani din Hunedoara a făcut o farsă

Este o adevărată anchetă la IPJ Hunedoara, după ce un copil de 11 ani, originar din orașul Petrila, a sunat un bărbat și a declarat că este bătut de părintele său. Speriat, acesta a sunat la 112, iar poliţiştii au demarat de urgență investigaţiile. De fapt, minorul a vrut să facă o farsă și a apelat cu număr necunoscut bărbatul respectiv.

A sunat un bărbat cu număr necunoscut și i-a spus că este bătut de tatăl său

„La data de 06 iunie 2024, în jurul orei 22:00, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că a fost apelat telefonic de către o persoană ce părea a fi un minor, care l-a întrebat dacă poate să îi comunice un număr de telefon de la «Protecţia Copilului», pentru că a fost agresat fizic de către tatăl său, fără a preciza, însă, cum se numeşte sau unde se află.

Bărbatul de 47 de ani i-a recomandat minorului să apeleze numărul de urgenţă 112, moment în care, în cadrul discuţiei a intervenit şi tatăl minorului, care i-a adresat injurii şi l-a întrebat pe minor cu cine vorbeşte la telefon, după care convorbirea s-a întrerupt”, a transmis sâmbătă IPJ Hunedoara, conform News.ro.

Părinții au primit amendă

Părinții celor doi copii vor fi amendați contravenţional, pentru că nu și-au supravegheat odraslele. Tatăl minorului de 11 ani, care a pus la cale tot planul, a precizat că nu știa despre cele întâmplate şi că nu și-a agresat niciodată fiul.

„Deşi în acest caz nu a fost apelat numărul de urgenţă 112, poliţiştii atrag atenţia cu privire la faptul că apelurile false la 112 sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societăţii şi tulburări ale siguranţei publice, atât prin natura şi amploarea forţelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare şi contracarare (Poliţia Română, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul Român de Informaţii), cât şi prin stările de temere generate în rândul cetăţenilor, atât cei direct afectaţi, aflaţi în locurile respective cât şi întreaga comunitate.

Legislaţia din România prevede că «alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se pedepseşte cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.  De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii».

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent sau, mai grav, fals, pe linie poate aştepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!”, a transmis IPJ Hunedoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: