Redactia.ro
Home » Știri » Un copil de doar 4 ani din Argeș, decedat în urma unei anestezii dentare. În mai puţin de o oră de la procedură, a intrat în stop-cardio-respirator

Un copil de doar 4 ani din Argeș, decedat în urma unei anestezii dentare. În mai puţin de o oră de la procedură, a intrat în stop-cardio-respirator

GALERIE FOTO (2)

Un copil de 4 ani a intrat în comă și a murit în urma unei anestezii efectuate la dentist. Iată detalii în acest caz și cine sunt inculptații, potrivit anchetei.

Un copil de doar 4 ani din Argeș a murit în urma unei anestezii dentare. În mai puţin de o oră de la procedură, a intrat în stop-cardio-respirator

Întâmplarea nefastă a avut loc acum aproape trei ani. Pe 10 februarie 2020, la ora 14:50, un copilaș de doar 4 ani și 8 luni, din Argeș, a fost dus la cabinetul stomatologic al Clinicii Teddy Care din Piteşti, iar câteva minute mai târziu i s-a efectuat o analgosedare. În mai puţin de o oră, copilul a intrat în stop-cardio-respirator şi a avut nevoie de resuscitare. Băieţelul a murit după două zile, pe 12 februarie 2020, transportat inclusiv la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Un copil de doar 4 ani din Argeș, decedat în urma unei anestezii dentare. În mai puţin de o oră de la procedură, a intrat în stop-cardio-respirator
Clinica la care copilul a fost anesteziat. FOTO: Facebook/Teddy Care

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările în acest dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, deschis la acel moment. S-a stabilit că respectiva clinică nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare.

„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, dupa ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanțe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenții medicale stomatologice, în condițiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum și fără a deține instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare și resuscitare, conform normelor de specialitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș, transmis vineri.

În timp ce oficialii Clinicii Teddy Care din Piteşti vorbeau de dezinformare, speculaţii şi goană după senzaţional, oficialii DSP Argeş arată că în clinica unde a fost anesteziat copilul care a murit mai fuseseră făcute proceduri similare neautorizate. Clinica privată a fost amendată atunci cu 20.000 de lei, a scris adevarul.ro.

„Cei de la DSP Argeş au o mare vină, în opinia mea. De ce i-au lăsat pe cei de la clinică să funcţioneze mai mulţi ani fără autorizare pentru analgosedare? De ce i-a amendat cu 20.000 lei de-abia după ce a murit copilul meu? A fost o amendă de faţadă. O amendă uşoară. Cei de la clinică îşi recuperează banii ăştia de la cinci pacienţi. Numai eu le-am dat peste 4.000 lei pentru băiatul cel mare”, declara după tragedie, pentru „Adevărul”, Adrian Vasile, tatăl băieţelului mort.

Foto: Clinica la care copilul a fost anesteziat. FOTO: Facebook/Teddy Care / Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: