Redactia.ro
Home » Știri » Un cuplu din Dorohoi se află în stare gravă la spital din cauza mustului. Specialiștii trag un semnal de alarmă: “Este fatal!”

Un cuplu din Dorohoi se află în stare gravă la spital din cauza mustului. Specialiștii trag un semnal de alarmă: “Este fatal!”

Must fermentat

Doi soți din Dorohoi sunt în satre gravă după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon de la musrul fermentat.Specialiștii care au cercetat cazul celor doi trag un semnal de alarmă. Potrivit acestora, câteva minute de inhalare a monoxidului de carbon pot fi fatale.

Un cuplu din Dorohoi se află în stare gravă la spital din cauza mustului. Specialiștii trag un semnal de alarmă: “Este fatal!”

Un bărbat și o femeie, cu vârste de 60, respectiv 65 de ani din Dorohoi se află în stare gravă la spital după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat. Conform reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, prima care a intrat a fost femeia, și pentru că nu s-a întors, fiind așteptată de câteva tude, soțul ei a mers să o caute. Câteva minute mai târziu, cei doi au fost găsiți în beciul casei, inconștienți.

Martorii au chemat imediat două echipaje din cadrul ISU Botoșani și o ambulanță SMURD, care a intervenit pentru a le acorda primul ajutor celor doi soți. Totodată, în sprijin a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Doi soți au fost intoxicați cu dioxidul de carbon de la mustul fermentat

Autoritățile ajunse la fața locului au intervenit de urgență și au scos cele două persoane din beci, fiind preluate de către echipajele de salvare. După ce le-a fost administrat oxigen, cei doi soți au fost transportați de urgență la spital. După ce au cercetat locul faptei, reprezentanții IGSU au stabilit că, cel mai probabil cei doi s-au intoxicati cu dioxid de carbon din cauza mustului fermentan.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: