Redactia.ro
Home » Homepage » Un cutremur a produs panică în Gorj. Mărturiile localnicilor: „Geamul de la hotă a început să vibreze“

Un cutremur a produs panică în Gorj. Mărturiile localnicilor: „Geamul de la hotă a început să vibreze“

Un cutremur a produs panică în Gorj. Mărturiile localnicilor: „Geamul de la hotă a început să vibreze“

Un cutremur care s-a resimțit puternic în Gorj i-a făcut pe localnici să tremure de spaimă. Unii au ieșit din casă și s-au întrebat dacă nu cumva a fost o explozie. Iată ce magnitudine a avut seismul și de ce stau acum oamenii cu teama că ar putea urma replici.

Un cutremur a produs panică în Gorj. Mărturiile localnicilor: „Geamul de la hotă a început să vibreze”

Azi de dimineață, la ora 10:39:21(ora locală a României), s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 5 km, conform Institutul pentru Fizica Pământului, infp.ro. Seismul de suprafață a produs panică printre cei care l-au simțit, mai ales că s-au gândit imediat că ar putea urma și o replică.

Corespondentul Antena 3, Gabriela Mladin, a povestit într-o intervenție live cât de tare s-au speriat unii oameni în Târgu Jiu, care au ieșit din locuințele lor. Mulți dintre ei erau convinși că avusese loc, de fapt, o explozie.

„Eu mă aflam în casă, undeva în garaj. Inițial, am auzit un sunet, ca și cum ar fi fost vibrații și apoi s-a cutremurat casa. Puternic acest cutremur, am crezut că a avut loc o explozie. Ne-am panicat, am ieșit toți afară din case, iar în stradă se aflau alți vecini care, de asemenea, se întrebau ce s-a întâmplat”, a transmis jurnalista.

„Aveam fereastra deschisă şi am văzut cum se mişcă. De asemenea, geamul de la hotă a început să vibreze“, a spus un localnic din Târgu Jiu, care spune că a simţit cutremurul în apartamentul său de la etajul al doilea, a scris Adevărul.

Autoritățile din Gorj au declarat că, până la acest moment, nu sunt victime. Totuși, încearcă să se asigure că nu sunt probleme apărute în urma seismului.

„Până în acest moment, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, nu au fost semnalate situaţii de urgenţă generate de cutremul. Pentru siguranţa cetăţenilor, preventiv, echipaje specializate din cadrul tuturor subunităţilor ISU Gorj efectuează misiuni de recunoaştere/patrulare pentru a ne asigura că nu sunt probleme în urma cutremurului”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: