Redactia.ro
Home » Știri » Un cutremur mare va lovi România! Avertismentul cercetătorilor INFP

Un cutremur mare va lovi România! Avertismentul cercetătorilor INFP

cutremur

Cercetătorii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au spus că un cutremur mare, chiar mai puternic decât cel din 1977, va lovi România!

Un nou cutremur puternic va avea loc

Seismologii avertizează că ar fi bine să ne pregătim cât se poate de repede. „Un cutremur puternic sau chiar mai puternic decât cel din 1977 sau decât cel din 1940 până la urmă o să aibă loc la un moment dat. Vrancea nu dă semne de liniște când va avea loc acest cutremur. Important să nu ne bazăm pe iluzia predicției, ci să ne pregătim pe cât se poate de repede acum”, a declarat, Dragoș Toma Dănilă, cercetător INFP.

Peste 6.500 de persoane și-ar pierde viața în cazul în care s-ar produce un seism cu aceeași magnitudine ca cel din 1977. Deși oficialitățile sunt conștiente de pericol, din cele peste 2.500 de clădiri cu risc seismic din București, numai 32 au fost consolidate.

Pe 4 martie 1977, un cutremur de 7,4 pe scara Richter devasta România. Peste 1.500 de oameni au murit în toată țara, cei mai mulți în București. 33 de blocuri s-au prăbușit atunci în Capitală și alte sute de imobile au fost grav avariate.

Un cutremur de 8 grade ar putea lovi România

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că echipele de salvare iau în calcul cel mai nefavorabil scenariu la exercițiile pe care le fac. Mai mult, autoritățile au anunțat că se pregătesc pentru un cutremur de 8 grade, menționând că asta nu înseamnă că aşa ceva se va şi întâmpla, dar că trebuie să se antreneze pentru orice posibilitate.

„Pentru a interveni în urma unui cutremur noi avem o concepţie, o concepţie care a fost actualizată, am avut exerciţii foarte mari, cel mai mare exerciţiu european pe cutremur făcut cu implicare de un număr foarte mare de oameni şi cu simulări cu tot care a durat cinci zile şi patru nopţi – Exerciţiul Seism 2018 pe care l-am realizat şi care de la el am învăţat foarte multe lucruri şi care datorită acestui exerciţiu am făcut modificări în legislaţia noastră ca să fie mai uşor modul în care luăm decizii în timpul unui cutremur.

Astfel de exerciţii se vor repeta, o să refacem, să facem unele mai mici pe zone, o să facem poate unul mai mare în următorii un, doi, trei ani, va trebui să repetăm exerciţiul asemănător celui din 2018 să vedem ce am mai învăţat şi să pregătim forţele noastre de intervenţie.”, a declarat sâmbătă Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: