Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un deținut s-a plâns de dureri de stomac mai multe zile la rând. Medicii au fost șocați de ceea ce au găsit

Un deținut s-a plâns de dureri de stomac mai multe zile la rând. Medicii au fost șocați de ceea ce au găsit

Un deținut s-a plâns de dureri de stomac mai multe zile la rând. Medicii au fost șocați de ceea ce au găsit

Un deținut s-a plând de dureri de stomac de mult timp, iar când și-a făcut un control medicii au fost absolut șocați de ce au putut să găsească în interiorul lui. 

Un deținut s-a plâns de dureri de stomac mai multe zile la rând. Medicii au fost șocați de ceea ce au găsit

Un deținut, care a vrut să-și păstreze anonimatul, se plângea de mai multe zile de dureri de stomac. Acesta a fost transportat săptămâna trecută la Secţia de Gastroenterologie a Centrului Universitar Clinic din capitala kosovară. Medicul a constat că acesta avea un telefon marca Nokia în stomac, potrivit AFP.

Un chirurg kosovar a scos cu succes un telefon mobil Nokia 3310 din stomacul unui deţinut, în urma unei intervenţii la o clinică din Priştina.

”Deţinutul, în vârstă de 33 de ani, a înghiţit un telefon mic, pe care am reuşit să-l scoatem. Cu mijloace endoscopice, fără să deschidem stomacul, am scos telefonul rupt în trei”, a declarat gastroenterologul.

Pacientul le-a spus medicilor că telefonul se afla în stomacul său de patru zile. Intervenţia, care a avut loc săptămâna trecută, a durat peste două ore şi s-a desfăşurat „fără complicaţii”, a preczat dr. Telaku. Echipa medicală a fost deosebit de atentă „la bateria telefonului” şi la „eventuale scurgeri de acid coroziv”.

”Era ca şi cum aimerge pe un câmp minat, dar totul a decurs bine”, a spus el, potrivit stirileprotv.ro.

Poliţia l-a preluat apoi pe pacient, dar şi telefonul Nokia 3310, un model comercializat iniţial de marca finlandeză în anii 2000, a precizat gastroenterologul. Nu se ştie exact cum a ajuns obiectul în stomacul deţinutului, însă echipa medicală crede că era destinat unor comunicaţii ilegale din închisoare cu exteriorul. Poliţia nu a confirmat şi nici comentat incidentul.

Descoperire extraordinară a medicilor americani

Noi cercetări de la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York sugerează că creierul uman încă funcționează după ce inima se oprește. Dr. Sam Parnia, directorul departamentului de terapie intensivă și resuscitare, este cel care conduce studiul. Acesta a petrecut foarte mulți ani studiind creierul uman. El a făcut cel mai mare studiu pe tema experiențelor aproape de moarte, iar la momentul actual analizează cum funcționează creierul după moarte.

Dr. Parnia și echipa sa au discutat cu pacienții cu stop cardiac, precum și cu medicii și asistente, și au descoperit că pacienții care au intrat în moarte clinică încă mai aveau funcții cerebrale chiar și după ce erau declarați morți.

Deși poate părea o nebunie, noile cercetări sugerează funcționalitatea creierului uman chiar și după moarte. Dr. Parnia a făcut o mulțime de cercetări privind resuscitarea cardiopulmonară, conștiința umană și experiențele aproape de moarte. Cercetările sale sunt absolut fascinante și ar putea avea implicații serioase asupra modului în care înțelegem viața și moartea.

„Tehnic vorbind, acesta este modul în care se obține momentul morții – totul se bazează pe momentul în care inima se oprește. (…) Odată ce se întâmplă acest lucru, sângele nu mai circulă către creier, ceea ce înseamnă că funcția creierului se oprește aproape instantaneu. Îți pierzi toate reflexele cerebrale”, a declarat dr. Parnia pentru Live Science.

Cortexul cerebral al creierului – așa-numita „parte gânditoare” a creierului – încetinește instantaneu, și intră în moarte clinică, ceea ce înseamnă că nicio undă cerebrală nu este vizibilă pe un monitor electric, în 2 până la 20 de secunde. Aceasta inițiază o reacție în lanț a proceselor celulare, care în cele din urmă duce la moartea celulelor creierului. Însă acest proces poate dura câteva ore după ce inima s-a oprit. Celulele nu merg instantaneu de la viață la moarte. De fapt, celulele sunt mult mai rezistente la insuficiența cardiacă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: