Redactia.ro
Home » Știri » Un fals medic italian a operat la un spital din România. Cine este Matteo Politi

Un fals medic italian a operat la un spital din România. Cine este Matteo Politi

Un fals medic italian a operat la un spital din România. Cine este Matteo Politi

Un nou scandal zguduie sistemul medical din România. Un fals medic italian a operat la un spital privat din România, asumându-şi o identitate falsă.

Matteo Politi are doar opt clase, însă, sub numele de Matthew Mode el a reuşit să se angajeze la spitalul Monza din Capitală, pretinzând că este un chirurg plastician.

El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare.

Bărbatul a păcălit un spital spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat pentru că e aglomerație.

Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei nu a explicat încă avizul oferit medicului închipuit.

Președintele Colegiului Medicilor din România a spus pentru Digi24 că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Cazul a fost relatat iniţial de Libertatea, care a dezvăluit că falsul medic a fost depistat de asistente, care au observat că acesta nu respecta procedurile sanitare şi nici nu ştia să îşi pună corect mănuşile chirurgicale.

În urma acestei descoperiri, a fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Ce spune ministrul Sănătăţii despre cazul lui Matteo Politi, falsul medic italian

„Am aflat din presă despre caz.

Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei.

Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel dee probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli.

Da, a operat în clinici priviate cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice.

(Ce se întâmplă cu pacienții operați?)

Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele.

Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal. Dar și aici va trebui să vedem”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Câţi oameni au murit de gripă până acum. Anunţ oficial

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: