Redactia.ro
Home » Știri » Un lanț de farmacii cunoscut în România dispare, după 25 de ani. Cine îi ia locul

Un lanț de farmacii cunoscut în România dispare, după 25 de ani. Cine îi ia locul

Un lanț de farmacii cunoscut în România dispare, după 25 de ani. Care e motivul

Un lanț de farmacii cunoscut în România dispare, după 25 de ani. Iată motivul! Până în 2011, a fost liderul pieţei după cifra de afaceri.

Un lanț de farmacii cunoscut în România dispare, după 25 de ani. Cine îi ia locul

Un lanț de farmacii cunoscut de foarte mulți români dispare de pe piață. Este vorba despre brandul de farmacii Sensiblu, care începe să dispară după 25 de ani de prezenţă constantă la parterele blocurilor, dar şi în marile centre comerciale din România. Unităţile sunt înlocuite rând pe rând de Dr. Max, potrivit Adevărul.

Sensiblu a fost creat de patru antreprenori străini – Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid, oameni de afaceri extrem de discreţi care, în 1997, au decis să înfiinţeze distribuitorul de medicamente Mediplus, iar în acelaşi an au deschis şi prima farmacie Sensiblu, în 1997. Cei patru au început afacerea cu 20.000 de dolari, la vremea aceea, și erau foarte tineri, aveau până în 25 de ani, conform sursei menționate mai sus.

În 2008, la peste un deceniu de la înfiinţare, Sensiblu număra 221 de farmacii, din datele ZF, fiind cel mai mare jucător. Cifra de afaceri depăşea 580 mil. lei, iar numărul de angajaţi era de 1.700 de persoane. Sensiblu s-a poziţionat pe segmentul premium, cu produse de la branduri internaţionale, în special cosmetice, pe care le comercializa alături de medicamentele clasice, cu sau fără reţetă, conform sursei citate. Până în 2011, Sensiblu a fost liderul pieţei după cifra de afaceri, apoi a fost înlocuit de către Catena, potrivit datelor transmise de Business Magazin.

Apariția pe piață a celor de la Dr. Max a fost consemnată în 2020. Atunci, toate farmaciile Arta și Punkt au devenit „Dr. Max”, iar o parte dintre unitățile Sensiblu au fost și ele rebranduite Dr.Max. Tot din 2023, din România dispare și lanțul de farmacii Belladonna, care va fi înlocuit cu farmaciile Beneva.

Un lanț de farmacii cunoscut în România dispare, după 25 de ani. Care e motivul
Foto: Hepta
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: