Redactia.ro
Home » Știri » Un medic din Franța a găsit remediul împotriva COVID-19. De ce nu este folosit tratamentul?

Un medic din Franța a găsit remediul împotriva COVID-19. De ce nu este folosit tratamentul?

Tratament coronavirusTratament coronavirus

Specialistul în boli infecțioase din Franța, Didier Raoult este sigur că a găsit tratamentul care îi vindecă pe toți cei infectați cu coronavirus.

Medicul Didier Raoult a trimis acest studiu către autoritățile din Franța pentru a permite administrarea lui.

Un francez a găsit tratamentul care ucide coronavirusul

Directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene, Didier Raoult a precizat că a aflat un remediu pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Însă, vestea proastă este că momentan, acest tratament nu poate fi folosit.

Medicamentul își face efectul după șase zile de la administrare

Specialistul a declarat pentru Mediafax, că tratamentul clorochina este un antimalarian folosit de foarte mulți ani și cunoscut de oameni sub numele de Nivaquine. Medicul este sigur că acest medicament are efecte incredibile asupra coronavirusului.

Raoult susține că după șase zile de la administratea medicamentului la persoanle infectate cu coronavirus, doar 25% dintre aceștia mai aveau virusul, iar 90% dintre cei care nu primise acest medicament erau încă pozitivi.

De ce nu poate fi administrat medicamentul

Deși specialistul Raoult susține că acest mediacament, el nu poate fi administrat pacienților infectați cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Oliver Veran a precizat sâmbătă că va testa acest tratament la scară mai mare, pentru a afla dacă poate fi administrat populației.

Am cerut ca studiul profesorului Raoult să fie reprodus, în alte spitale, de către echipe independente. Eu urmăresc aceste studii de foarte aproape. Nicio țară din lume nu a acordat niciodată o autorizație de tratament pe baza unui studiu de acest fel”, a declarat ministrul.

Medicul specialist a precizat de asemenea, că administrarea medicamentelui se face în doză de 600 mg pe zi, timp de zece zile, sub formă de tablete administrate de trei ori pe zi. Iar 250 mg de azitromicină de două ori în prima zi și apoi o dată pe zi timp de cinci zile.

Loading...