Redactia.ro
Home » Știri » Un nou ciclon polar lovește România. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Un nou ciclon polar lovește România. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Vreme neobișnuit de caldă pentru Revelion și prima zi din 2024. Prognoza meteo actualizată

Un nou ciclon polar lovește România. Iată cum va fi vremea de Crăciun și Revelion!

Un nou ciclon polar lovește România

Un nou ciclon polar se îndreaptă către țara noastră, având impact asupra vremii în special în perioada Crăciunului și a Revelionului, potrivit declarațiilor directorului de prognoză de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În următoarele trei zile, România va fi influențată de o zonă de presiune ridicată, ceea ce înseamnă că vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât ne-am aștepta în această perioadă. Cu toate acestea, presiunea atmosferică crescută poate aduce și alte efecte secundare, cum ar fi ceața la finalul nopților și în primele ore ale dimineții, condiții de polei și un cer mai degajat sau chiar senin în zonele montane.

Cu toate acestea, jumătatea săptămânii se anunță a fi marcată de o schimbare radicală în vreme, odată cu pătrunderea unui ciclon polar dinspre Oceanul Atlantic. Acest ciclon, însoțit posibil de precipitații, va afecta în special partea de nord a țării, iar perioada de Crăciun poate aduce o vreme mai rece. Cu toate acestea, prognozele nu indică acumularea unui strat de zăpadă semnificativ, mai ales în zona montană, unde stratul anterior de zăpadă a fost afectat de ploi.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

După această perioadă mai rece de Crăciun, Florinela Georgescu ne avertizează că săptămâna viitoare aduce din nou schimbări, cu temperaturi mai scăzute, dar cu variații de la o zi la alta. Precipitațiile pot fi mai consistente în centrul țării, dar totul depinde de traseul ciclonului polar care se apropie. În cazul în care acesta coboară și mai mult către sud, este posibil să avem și precipitații în această regiune, dar cu temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit, potrivit Antena3 CNN.

În privința prognozei meteo pentru Revelion, primele zile ale lunii ianuarie par a fi marcate de o vreme schimbătoare, cu posibilitatea de precipitații în special în partea de vest, nord și centrul țării. Ciclonul polar continuă să influențeze vremea în România, aducând schimbări care pot afecta regiuni diferite cu intensități variate.

Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, subliniază că această tendință de schimbare a vremii este o anomalie, în sensul că se abate de la media de temperaturi așteptată pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru orice vreme capricioasă și să ne adaptăm planurile de Crăciun și Revelion în funcție de prognozele meteo actualizate. Să sperăm că această iarnă aduce doar bucurii și că ne vom putea bucura de sărbători în siguranță, indiferent de condițiile meteorologice.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: