Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur. Ce magnitudine a avut și în ce zone a putut fi resimțit

Un nou cutremur. Ce magnitudine a avut și în ce zone a putut fi resimțit

cutremur

Un nou cutremur puternic a avut loc în urmă cu puțin timp. Seismul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter și s-a produs în statul Oaxaca, în sud-vestul Mexicului, potrivit datelor furnizate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Cutremur puternic în Mexic

Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter a avut loc în statul Oaxaca, în sud-vestul Mexicului. Epicentrul acestuia a fost localizat la o adâncime de 95 de kilometri, la ora locală 22:40. Cutremurul a fost înregistrat la 8 kilometri vest de orașul Chahuites și la 133 vest-sud-vest de centrul comercial Tuxtla Gutierrez. În această zonă locuiesc aproximativ 850.000 de oameni, însă nu au fost înregistrate victime.

Din fericire, autoritățile au declarat că nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești și nici pagube însemnate de ordin material.

Seismul din Turcia a curmat viața a aproximativ 50.000 de persoane

Nici Turcia nu este ocolită de seisme. Din nefericire, cutremurul puternic de la începutul lunii februarie a avut mii de replici, unele dintre ele depășing 5 grade pe scara Richter. Bilanțul cutremurului din Turcia este unul tragic și continuă să crească pe măsură ce căutările se desfășoară.

Seismul de la începutul lunii februarie, cu magnitudinea de 7,8 grade, soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria, a distrus sau a deteriorat grav peste 170.000 de clădiri din unsprezece provincii ale Turciei.

Trusa de supraviețuire în caz de cutremur

O trusă de supraviețuire îți poate salva viața. Potrivit fiipregatit.ro, platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă, ar fi bine ca toți să avem o astfel de trusă de supraviețuire, care să ne-ar putea ajuta să trăim pentru 3-5 zile.

Articolele componente trebuie verificate și înlocuite/schimbate periodic (o dată la 6 luni) pentru că pot expira. E nevoie de alimente compacte şi uşoare, care nu necesită răcire, fierbere ori coacere și de cel puțin patru litri de apă per persoană zilnic. La fel de utile sunt și instrumentele de prim ajutor și documentele personale pe care trebuie să le aveți la îndemână.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: