Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur de proporții! Seismul a fost provocat de un meteorit

Un nou cutremur de proporții! Seismul a fost provocat de un meteorit

Un nou cutremur de proporții! Seismul a fost provocat de un meteorit

Cutremurele din ultima vreme au provocat panică și se pare că nu se opresc! Un incident extrem de grav a avut loc din nou, dar de data aceasta a fost provocat de căderea unui meteorit. A avut o greutate foarte mare și, când s-a spart, a provocat mișcări tectonice de proporții. Oamenii sunt din nou panicați!

Cutremur provocat de un meteorit de o jumătate de tonă

Locuitorii unui stat american au trecut prin clipe de groază. Au auzit o bubuitură puternică, ce se pare că venea de la un meteorit care a intrat în atmosferă. NASA a venit recent cu lămuriri şi a declarat că o roca cu un diametru de 1,5 metri și o greutate de peste 450 kg s-a spart la intrare și s-a împrăștiat în zonă, ceea ce a semănat mult cu un cutremur.

 „Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului cu viteze mari, aceștia încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în fragmente mici înainte de a lovi solul. Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru public.”, este explicați specialiștilor.

Totul s-a produs în McAllen miercuri, 15 februarie, în jurul orei 17:00. Evenimentul a fost surprins de camerele de supraveghere, unde se poate observa cum un obiect strălucitor străbate cerul. Toți s-au gândit că ar fi un cutremur, deși zona nu este una seismică și nu au loc astfel de evenimente.

Nu se știe unde a lovit meteoritul

Toată lumea s-a panicat și mulți mărturisesc că li s-au mișcat casele. Senzația a fost ca la un seism, dar a fost vorba despre cu totul alt fenomen.

„Am ieșit afară să văd ce s-a întâmplat. Am crezut că a fost un fel de cutremur, dar nu am văzut nimic. E atât de ciudat că nu avem cutremure aici în Texas”, a povestit un localnic.

„Deci, am auzit o explozie puternică, ca o explozie de gaz în această după-amiază. Pământul s-a cutremurat, la fel și ferestrele și casa”, a relatat o altă persoană care a simțit zguduitura.

Din fericire, nu au existat răniți și nu au fost raportate pagube. Nu a fost localizată încă zona exactă, dar toți cei care văd vreodată un meteorit sau orice corp ciudat, sunt rugați să alerteze autoritățile și să stea departe de el, pentru că nu se știe ce efecte poate avea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: