Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut. Este al nouălea din luna iulie

Un nou cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut. Este al nouălea din luna iulie

cutremur romania

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a raportat că sâmbătă dimineaţa, la ora locală 3:04, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs în județul Buzău și a avut o magnitudine relative mică. Iată detaliile!

Un nou cutremur a avut loc în România. Este al nouălea din această lună

Conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la o adâncime de 130,9 kilometri. Epicentrul acestuia a avut următoarea localizare: la 51 km vest de Focșani, 54 km nord-vest de Buzău, 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 72 km est de Brașov şi 82 km nord-est de Ploiești. Seismul a avut o magnitudine de trei grade pe scara Richter.

Începând din luna iulie, în România au avut loc un total de 9 cutremure, cu magnitudini care au fost cuprinse între 2 grade și 4,1 grade pe scara Richter.

Cel mai intens eveniment seismic din acest an a avut loc la data de 14 februarie, în județul Gorj și a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. În plus, s-a produs aproape de suprafață, la o adâncime de doar 6,3 kilometri.

În funcție de ce criterii se clasifică cutremurele

Magnitudinea reprezintă o măsură numerică a energiei eliberate de un cutremur și este determinată cu ajutorul scării Richter sau a altor scări similare. Cu cât magnitudinea unui cutremur este mai mare, cu atât acesta eliberează mai multă energie și are potențialul de a provoca daune mai mari.

Intensitatea se referă la efectele resimțite și observate la suprafața Pământului în urma unui cutremur. Intensitatea este evaluată utilizând scara Mercalli sau alte sisteme de notare a intensității. Aceasta ține cont de pagubele materiale, mișcările resimțite de oameni și alte fenomene asociate cutremurului.

Astfel, cutremurele pot fi clasificate în funcție de magnitudine (de exemplu, cutremur de magnitudine mică, moderată, mare) sau în funcție de intensitate (de exemplu, cutremur cu intensitate scăzută, moderată, mare).

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: