Redactia.ro
Home » Știri » Un nou incident la metroul București! A curs apă direct pe peron

Un nou incident la metroul București! A curs apă direct pe peron

Se încep lucrările pentru magistrala de metrou 1 Mai-Aeroportul Otopeni

Un nou incident a avut loc la metroul din București! Mai exact, la stația de metrou, Eroilor 1, unde a curs apă din tavan, direct pe peron.

Un nou incident la metroul București! A curs apă direct pe peron

Un nou incident a avut loc la metrou București! La staţia Eroilor 1 din tavan a curs apă chiar în zona peronului de călători.  Reprezentanții Metrorex a precizat că în urma acestui eveniment nicio persoană nu a fost vătămată, iar circulația trenurilor nu a fost afectată, informează Digi 24.

Ore întregi a plouat pe peronul vechii magistrale de metrou, Eroilor. Muncitorii s-au chinuit să îndepărteze apa cu mopul și cu găleata, în timp ce călătorii încercau să se ferească picăturile abundente.

”Nu sunt făcute cum trebuie, lucrările! Păcat că se lucrează încă o dată, și încă o dată”, a spus unul dintre călători.

„Metrorex informează că astăzi, 12.01.2021, în zona stației de metrou Eroilor 1 au apărut infiltrații la peronul 2. Acestea sunt tratate conform procedurilor de întreținere”, a precizat, într-un comunicat de presă, directorul general Metrorex, Gabriel Mocanu.

Gabriel Mocanu a mai transmis că reţeaua de metrou, construită în special, în albia râului Dâmboviţa, este „peste 80% imersată”.

„În acest sens, sunt stabilite procedurile de intervenție, care presupun atât izolarea zonei, cât și captarea și evacuarea apelor provenite din infiltrație.Având în vedere faptul că, în zonă se finalizează lucrările de amenjare și extindere a peronului de la linia 2, precum și corespondențe cu Magistrala 5, intervenția se va face și cu personalul constructorului Magistralei 5, Asocierea Asocierea Astaldi – FCC Construccion – UTI–Activ Group”, se arată în comunicatul instituției.

Alt incident la metrou

La doar două săptămâni de la inaugurarea metroului din Drumul Taberei, o conductă de apă s-a spart la stația Eroilor  2. Atunci, reprezentanții Metrorex au dat vina pe o avarie la conducta care a produs paguba.

„Astăzi, 01.10.2020, între orele 07:58 – 08:08, în stația de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona central. Precizăm că circulaţia trenurilor s-a desfășurat în condiții normale, nefiind afectată siguranţa călătorilor. Echipele Metrorex au intervenit operativ pentru remedierea situației, zona respectivă fiind izolată”, se arată în comunicatul transmis de cei de la Metrorex.

Ludovic Orban, fostul premier în timpul căreia a fost inaugurată stația, spunea că cel care s-a ocupat de construcția stației trebuie să rezolve problemele apărute.

”Orice fel de situație care apare trebuie remediată de consorțiul care a avut contractul. Orice neconformitate cu proiectul care apare trebuie remediată de constructor”, a conchis Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: