Redactia.ro
Home » Știri » Un nou simptom COVID-19. Anunțul îngrijorător al specialiștilor

Un nou simptom COVID-19. Anunțul îngrijorător al specialiștilor

Un nou simptom COVID-19

Specialiștii cercetează în continuare virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume. Conform acestora, s-a descoperit un nou simptom precoce al coronavirusului. Este vorba despre halucinațiile, care pot fi produse din cauza noului SARS COV2.

Un nou simptom COVID-19. Anunțul îngrijorător al specialiștilor

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă, oprind activitatea populației. Acest virus se află printre noi de 11 luni, și pare că nu va dispărea în curând. Cu toate astea, cercetătorii nu au încetat să caute răspunsuri despre apariția acestuia. Potrivit Știri Protv, specialiștii au descoperit un nou simptom al coronavirusului. Se pare că în afară de simptomele deja cunoscute precum febra, pierderea gustului și mirosului, halucinațiile este noul simptom prezentat de virus.

Conform specialiștilor, manifestarea acestei stări de delir, apare când deja intervine febra mare, și trebuie neapărat să se anunțe medicul de familie când au loc aceste simptome. „Delirul este o stare de confuzie în care persoana se simte lipsită de contact cu realitatea, de parcă ar visa”, a explicat un cercetător.

Cercetările care au avut loc în mare parte în primele cazuri de pneumonie raportate în China, s-au axat în principiu asupra daunelor pe care le cauzează plămânilor și altor organe, precum rinichii și inima. De asemenea, există dovezi care arată că noul virus afectează sistemul nervos central și produce schimbări neurocognitive, cum ar fi durerile de cap și delir.

Noi afecțiuni specifice coronavirusului

În urmă cu o lună, cercetătorii menționau că există noi afecțiuni specifice infecției cu noul coronavirus. Mai mulți pacienți care au avut COVID, au avut dureri mari de cap și pierderi de memorie, denumită „ceața cerebrală”. Acestea sunt similare cu ceea ce persoanele experimentează în cazul unei comoții cerebrale.

Totodată, un studiu arată că majoritatea persoanelor infectate cu coronavirus nu prezintă simptome în ziua testului. Conform Oficiului pentru Statisctica Națională din Regatul Unit, 77% din cei care au fost depistați cu COVID, nu au prezentat simptome atunci când au fost testați. 86% dintre aceștia nu au avut temperaturp, tuse sau pierderea gustului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: