Redactia.ro
Home » Monden » Un nou vinovat în cazul morții directorul de imagine Halyna Hutchins. Asistentul care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin nu este la primul incident de acest fel

Un nou vinovat în cazul morții directorul de imagine Halyna Hutchins. Asistentul care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin nu este la primul incident de acest fel

Un nou vinovat în cazul morții directorul de imagine Halyna Hutchins. Asistentul care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin nu este la primul incident de acest fel

Ancheta desfășurată pe platourile de filmare ale producției „Rust” este în plină desfășurare, iar tragedia provocată de Alec Baldwin este în atenția tabloidelor din toată lumea. După ce s-a preconizat că actorul ar putea fi acuzat de crimă în cazul morții Halynei Hutchins, noi detalii despre tragedie au ieșit la suprafață. Asistentul de regie care i-a înmânat arma lui Baldwin nu este la prima abatere de acest tip, căci în 2019 a fost responsabil pentru un incident asemănător.

Tragedia care i-a luat viața directorul de imagine Halyna Hutchins

În data de 21 octombrie, un accident teribil s-a produs pe platourile de filmare ale producției „Rust”. În timpul repetițiilor unei scene cu împușcături, Alec Baldwin a tras cu arma primită drept recuzită, iar directorul de imagine Halyna Hutchins a fost ucis. Chiar dacă o ambulanță s-a deplasat imediat la locul incidentului, viața femeii nu a mai putut fi salvată, iar în urmă au rămas doar regrete și multe semne de întrebare.

Tragedia a fost catalogată de anchetatori un accident, mai ales că arma crimei ar fi trebuit să fie încărcată cu gloanțe oarbe. În momentul în care a tras, Alec Baldwin nu a fost conștient că își pune în pericol colegii de platou, așa că nu a făcut decât să urmeze indicațiile primite. Fiind un actor cu experiență în industria cinematografică, nu era prima oară când folosea o asemenea recuzită, dar de data aceasta totul a avut un final nefericit.

În ultimele zile, datorită faptului că Baldwin nu era doar protagonist al filmului, deoarece făcea partea și din echipa de producție a acestuia, s-a preconizat că acesta ar putea fi acuzat pentru crimă. Având această poziție, actorul ar fi trebuit să se informeze despre starea pistolului pe care avea să îl folosească, chiar dacă în momentul respectiv pe platou existau persoane care au fost desemnate special cu această sarcină.

Asistentul de regie a mai fost implicat într-un accident cu arme în 2019

Totuși, conform ultimelor informații disponibile în mediul public, se pare că responsabil pentru cele întâmplate ar fi Dave Halls, asistent de regie responsabil cu recuzita pentru filmări. El a fost cel care i-a înmânat arma actorului, după ce aceasta a fost verificată în prealabil. Un alt detaliu șocant este că persoana responsabilă cu verificarea pistolului nu avea experiență în domeniu, iar arma fusese folosită chiar în aceeași zi pentru un tir în cutii de conserve.

Bărbatul nu este la prima abatere de acest fel, deoarece în anul 2019 a fost implicat într-un incident similar. Din fericire, iresponsabilitatea sa de atunci a implicat doar rănirea unuia dintre colegii săi de platou. Filmările au continuat, însă Halls a fost concediat de conducerea proiectului.

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul Freedom’s Path în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental. Halls a fost dat afară de pe platou imediat. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave nu a părăsit scena”, relatează Agerpes.

Etichete: