Redactia.ro
Home » Stil de viață » Un olandez a fost surprins total de gestul unui român! Acum vrea ca toată lumea să-i cunoască povestea

Un olandez a fost surprins total de gestul unui român! Acum vrea ca toată lumea să-i cunoască povestea

Recent, în apropierea orășelului Delden din Olanda, un olandez a avut parte de o experiență cu totul neașteptată, care a lăsat o impresie profundă asupra sa și a schimbat complet perspectiva sa asupra românilor. Raymond, un localnic din zonă, și-a pierdut portofelul în timp ce se întorcea cu bicicleta acasă, fără să-și dea seama.

În dimineața următoare, la ora 6:56, Raymond a primit un mesaj vocal de la un număr de telefon din România, menționând cuvântul „portofel”. Iată ce a urmat!

Un olandez a fost surprins total de gestul unui român

Inițial, a ignorat mesajul, dar câteva ore mai târziu a fost contactat de către un localnic care l-a informat că un român i-a găsit portofelul și l-a lăsat la un magazin local. Gestul sincer și generos al românului l-a impresionat pe Raymond, care a dorit să-i mulțumească personal.

„În dimineața următoare, la ora 6:56, am găsit un mesaj vocal de la un număr de telefon din România. Am auzit cuvântul „portofel”… Am ignorat mesajul”, a povestit bărbatul, potrivit wegdamnieuws.nl. 

Vizitându-l pe românul care a găsit portofelul, Raymond a aflat că acesta se numește Ioan Comanaciu, are 31 de ani și este originar din Sâmbăta de Sus, un sat de lângă Brașov, în inima României. Ioan, care lucrează la brutăria Nollen, s-a mutat în Țările de Jos acum un an și jumătate și intenționează să rămână pe termen lung.

„Se numește Comanaciu Ioan, are 31 de ani și este din Sâmbăta de Sus, un sat de lângă Brașov, în inima României, înconjurat de Carpați, și lucrează la brutăria Nollen. Locuiește acum în Stegenhoek, unde l-am vizitat sâmbăta trecută pentru a-i mulțumi. Era în jur de 1:30 după amiază, dar încă era în pat, pentru că lucrase pe tura de noapte”, a mai povestit olandezul.

Ioan i-a povestit lui Raymond că a găsit portofelul pe stradă, ud din cauza ploii din noaptea anterioară, l-a deschis și a găsit numărul de telefon al lui Raymond, pe care l-a contactat imediat. Conștient fiind că portofelul nu îi aparține și dorind să fie o persoană bună, Ioan și-a consultat un coleg și au hotărât să lase portofelul la un supermarket, de unde proprietarul ar fi putut să-l recupereze.

„Portofelul nu era al meu, așa că trebuia să fac ceva, pentru că încerc să fiu o persoană bună”, i-a spus românul.

Acum vrea ca toată lumea să-i cunoască povestea

În ciuda faptului că Țările de Jos se opun aderării României în zona Schengen, Raymond consideră că gestul lui Ioan demonstrează că românii sunt persoane oneste și demne de încredere.

„Aproape toate statele membre UE vor ca România să fie admisă în zona Schengen, însă Țările de Jos se opun. În ceea ce mă privește, eroul meu român cu siguranță că poate să rămână aici cât timp dorește”, a concluzionat Raymond.

Acest episod ilustrează cum un gest simplu de bunătate și onestitate poate schimba percepțiile și stereotipurile, contribuind la o mai bună înțelegere și apreciere reciprocă între diferite culturi și naționalități.

 

Sursa foto: wegdamnieuws.nl

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: