Redactia.ro
Home » Știri » Un pensionar a vrut să își dea foc în fața Ministerului Muncii. Care a fost motivul din spatele acestui gest

Un pensionar a vrut să își dea foc în fața Ministerului Muncii. Care a fost motivul din spatele acestui gest

GALERIE FOTO (3)

Un pensionar a vrut să își dea foc în fața Ministerului Muncii, dar a fost oprit de jandarmi, a anunțat Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, printr-o postare pe pagina de Facebook. 

 

Care a fost motivul din spatele gestului

Pensionarul ar fi vrut să se incendieze în fața Ministerului Muncii, fiind nemulțumit de decizia din dosarul său de pensioanre. Bărbatul a fost oprit la timp de jandarmi.

Un domn pensionar, după mai multe runde de dialog cu reprezentanţii ministerului, nemulţumit de răspunsurile primite, a vrut să se incendieze în faţa Ministerului Muncii. L-am invitat, de îndată ce a sosit la minister, să vorbim. A refuzat dialogul şi a vrut să îşi dea foc, jandarmii oprindu-l să facă acest gest şi conducându-l, conform procedurii, la secţia de poliţie,  a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, într-o postare pe pagina de Facebook.

 

Ministrul a notat că soluția este dialogul și nu gesturile extreme, fiind nemulțumită de gestul bărbatului.

,,Soluția este întotdeauna dialogul, nu gesturile extreme. Sunt și greșeli în deciziile de pensionare dar sunt și multe decizii ale instanțelor care interpretează (și nu comentez nicio decizie a instanței, niciodată!) diferit cadrul legal față de Casele de pensii, după cum sunt și situații în care, deși fundamentate legal, deciziile nu sunt conform așteptărilor oamenilor fără să se poată imputa ceva funcționarilor Casei de Pensii care trebuie să respecte cadrul legal”, a adăugta Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a subliniat că, imediat după încident, s-a deplasat personal la secția de poliție, pentru a discuta cu pensionarul care a recurs la acest gest, chiar dacă i-a fost refuzat dialogul, prima dată.

Am mers eu la secţia de poliţie – chiar dacă invitaţia mea la dialog a fost refuzată – şi am avut o discuţie civilizată cu domnul pensionar ca şi prima dată când m-a apelat telefonic şi când m-am ocupat să fie contactat de reprezentanţii ministerului pentru a i se verifica situaţia, respectiv pentru a i se comunica punctul de vedere pe marginea dosarului. Punct de vedere fundamentat pe argumente legale, dar care îl nemulţumeşte”a mai explicat ministrul.

Violeta Alexandru a mai precizat că va solicita o nouă analiză a dosarului de pensionare al persoanei în cauză.

Voi cere o nouă verificare a situaţiei dânsului, activitate care va fi coordonată de preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice şi de la care nu poate lipsi conducerea Casei Teritoriale de Pensii Sector 6, acolo unde domnul are dosarul. De asemenea, Corpului de Control i-am solicitat să facă o verificare. Angajaţi cu ani de experienţă în legislaţia privind pensiile îmi vor prezenta punctul de vedere„, a adăugat ministrul.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: