Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un pescar din Nebraska a prins în cârlig o fosilă veche de 90 de milioane de ani VIDEO

Un pescar din Nebraska a prins în cârlig o fosilă veche de 90 de milioane de ani VIDEO

Excursia de pescuit a unui bărbat din Nebraska s-a dovedit a fi mult mai palpitantă decât se aștepta, după ce a prins în cârlig o fosilă veche de 90 de milioane de ani. Iată toate detaliile!

Un pescar din Nebraska a prins în cârlig o fosilă veche de 90 de milioane de ani

Pescarul, Andy Moore, a făcut această descoperire accidentală la începutul acestei luni, în timp ce participa la un turneu de pescuit pe râul Missouri.

Extrem de pasionat de pescuit, nu avusese cea mai bună zi în cadrul turneuluimai ales atunci când și-a agățat cârligul în ceea ce credea că este o piatră după o „aruncare oribilă”, a declarat el pentru postul de știri KETV din Omaha.

Moore s-a uitat la ceea ce avea agățat în cârlig. Inițial a crezut că este un schelet aparținând unui tip de animal care a murit relativ recent. I-a făcut o fotografie și s-a întors la turneu.

Ulterior, el și-a postat fotografiile din turneu pe internet. Nu a trecut mult timp până când oamenii au intrat în contact pentru a sublinia că scheletul era mai mult decât își dăduse seama Moore.

Moore a declarat pentru KETV:

„Am un prieten care mi-a trimis un mesaj spunând: Omule, știai că este o fosilă veche de 90 de milioane de ani?”.

Ce spun geologii despre descoperirea pescarului

Pescarul a decis să ia legătura cu Corpul de ingineri al armatei, care controlează albia râului. Aceștia au transmis imediat fotografia sa unui geolog. În curând, Moore și geologul s-au întors la locul unde a fost descoperită fosila, datorită datelor GPS din imagine.

Potrivit lui Moore, geologul a spus „Oh, Doamne” când a văzut cu ochii lui fosila, care s-a dovedit a fi de la un pește care a trăit în urmă cu 90 de milioane de ani.

Cunoscut oficial sub numele de „Xiphactinus audax”, acesta era un pește uriaș care a ocupat apele din Western Interior Seaway, un corp de apă care a împărțit America de Nord în două în urmă cu 100 de milioane de ani. Peștele avea fălci mari, care se deschideau în sus și dinți zimțați, ceea ce a dus la porecla lor modernă.

Blogul Dino Of The Week afirmă că unii dintre cei mai lungi pești de acest fel ar fi putut măsura până la 6 metri, potrivit unor estimări.

Fosilele de pește pot fi destul de valoroase. Un specimen complet înrămat s-a vândut cândva cu 107.100 de dolari la casa de licitații Sotheby’s, deși această sumă a fost mai mică decât estimarea de 125.000 – 175.000 de dolari.

Majoritatea animalelor se fosilizează prin îngroparea în sedimente, scheletul lor dur lăsând o amprentă înainte de a se descompune. Fosila găsită de Moore urmează să fie uscată și expusă la muzeul Lewis and Clark Visitor Center din Crofton, Nebraska, potrivit KETV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: