Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un piton a înghițit cu totul un porc spinos. Imagini greu de privit

Un piton a înghițit cu totul un porc spinos. Imagini greu de privit

GALERIE FOTO (3) Un piton a înghițit cu totul un porc spinos

Pitonul din fotografie a înghițit cu totul prada, gest care i-ar fi asigurat resursele pentru a supraviețui multe zile. Credea că va fi îndestulat, însă animalul mâncat avea o armă secretă. Pitonul înghițise, de fapt, un porc spinos!

Unul dintre cei mai temuți răpitori din regnul animal este pitonul african. El poate înghiți un animal întreg, fără ca apoi să se mai hrănească zile la rândul. Însă, șarpele din această situație a fost unul ghinionist, pentru că a găsit de cuviință să înghită taman… un porc spinos!

Întreaga poveste a fost relatată de un biciclist care a și fotografiat rămășițele șarpelui. Evident, reptila nu supraviețuise atacului spinos venit din interior. Practic, pitonul a avut parte de ultima masă!

Credea că a dat de prada perfectă, dar a avut o surpriză!

Cu cât prada e mai mare, cu atât mai bine! De obicei, un piton de aceste dimensiuni, poate înghiți chiar și o căprioară întreagă. Ulterior, corpul o digeră și își asigură resursele pentru supraviețuire.

De aceea, nu înghițirea porcului a fost problema, ci surpriza de care a avut parte ulterior. Porcul spinos și-a activat sistemul de apărare. Astfel, spinii au ieșit prin pielea șarpelui, care a fost înjunghiat din interior.

În poze se vede clar ce i s-a întâmplat șarpelui.

Ce nu știai despre pitoni

Șerpii sunt o specie evoluată, extraordinar de adaptabilă. Ei au o dietă variată, în funcție de zona în care sunt nevoiți să trăiască. Pitonii, de pildă, preferă mamiferele, mai ales pe cele de mari dimensiuni.

Dintr-un animal mare, se pot hrăni mult timp, mai ales pentru că nu au nevoie de calorii pentru a se încălzi.

Totuși, care este cel mai mare animal pe care un piton îl poate înghiți? Desigur, acest șarpe poate înghiți în întregime chiar și un om. În Indonezia, în 2017, un bărbat de 25 de ani a fost mâncat de piton. Tot în Indonezia, o femeie de 54 de ani a fost înghițită cu totul de un piton uriaș, chiar anul trecut.

Însă, cazurile în care pitonii mănâncă oameni sunt rare, pentru că nu se numără printre preferații lor. Șerpii preferă alte animale. Un astfel de caz este și un piton birmanez de 14 kilogram care, în 2018, a înghițit o căprioară de 16 kilograme, fiind un caz unic printre pitoni. Însă reptila a murit ulterior, în timp ce regurgita.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini