Redactia.ro
Home » Știri » Un polițist român a salvat o fetiță afgană din Marea Mediterană. Imaginile care au emoționant o lume întreagă

Un polițist român a salvat o fetiță afgană din Marea Mediterană. Imaginile care au emoționant o lume întreagă

O lume întreagă a fost impresionată după ce mai multe imagini cu un polițist român salvează o fetiță de origine afgană au fost făcute publice. Cei de la Poliția de Frontieră Română au publicat pe pagina lor de facebook mai multe imagini în care un polițist de frontieră de origine română a salvat o fetiță și îi oferă măncare copilului neajutorat. În imagini se poate observa fericirea de pe chipul copilei, care emoționantă acceptă punga de pufuleți și sărățelele de la salvatorul ei.

Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră. Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații„, a afirmat Cosmin, salvatorul fetiței.

Cei din cadrul Poliției de Frontieră Română au scris un mesaj emoționant în dreptul fotografiilor, pentru a-și arăta respectul față de gestul românului. Aceștia au subliniat faptul atât ei, cât și fetița salvată, că își vor aminti cu drag de Cosmin mereu fiindcă e un om bun care a redat zâmbetul unei copile neajutorate.

Pentru mulți dintre noi poate părea un gest obișnuit, dar suntem siguri că peste ani, fetița din mijlocul apelor își va reaminti cu drag de un OM care i-a redat zâmbetul, siguranța și încrederea că lumea poate fi mai bună. Deși este un polițist de frontieră cu bogată experiență, având șapte misiuni internaționale la activ, Cosmin a avut parte de momente copleșitoare în timp ce naviga, zilele trecute, pe Marea Mediterană. Echipajul navei Poliției de Frontieră Române participa, sub egida Frontex, la o misiune de patrulare alături de autoritățile italiene, moment în care au identificat un pescador supra-aglomerat cu persoane care se aflau în pericol. Printre cei salvați s-a aflat și o copilă de doar patru ani. Tactul și vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetița să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin și a pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri. La începutul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune “THEMIS 2021”, au participat alături de autorităţile italiene, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, la salvarea a 230 de persoane, care se aflau pe un pescador. Polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare).„, a fost mesajul publicat de Poliția de Frontieră Română pe pagina lor de facebook.

La postarea din mediul online au reacționat mii de oameni care l-au felicitat pe salvator și i-au transmis tot respectul și recunoștința pentru gestul pe care l-a făcut față de fetița neajutorată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: