Redactia.ro
Home » Știri » Scene de groază în Turcia. 14 agenți de salvare au murit într-o avalanșă

Scene de groază în Turcia. 14 agenți de salvare au murit într-o avalanșă

Scene de groază în Turcia. 14 agenți de salvare au murit într-o avalanșă. Cel puțin 23 de agenți de salvare au fost prinși într-o avalanșă în centrul Turciei.

Scene de groază în Turcia. 14 agenți de salvare au murit într-o avalanșă

Potrivigt Digi24, cel puțin 14 salvatori au murit miercuri în urma unei avalanșă produse în centrul Turciei.

Agenții de salvare participau la o misiune de salvare demarată după ce a avut loc o altă avalnță în urmă cu o zi, iar cinci persoane au murit. Guvernatorul provinciei Van, unde a avut loc tragedia, a declrat că au fost găsiți 14 agenți de salvare decedați și nouă civili.

30 de persoane au fost transportate la spital și spitalizate. Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătății, a precizat că bilanțul victimelor ar putea să crească. Momentan nu se știe câte persoane se află sub zăpadă.

Agenții de salvare participau la operațiuni de intervenție pentru găsirea altor victime

Cei 14 agenți au urcat după prima avalanșă, pentru a ajuta la găsirea supraviețuitorilor. Căutările au fost întrerupte pe timpul nopții, iar miercuri dimineața au fost reluate.

Agenții căutau două persoane care erau date dispărute după prima avalanșă, când în jurul prânzului, s-a produs o altă avalanșă.

Ambele avalanșe au avut loc în districtul Bahcesaray, într-o localitate situată în estul extrem al Turciei, unde este greu de ajuns din cauza vremeii, pentru că temperaturile climatice sunt foarte dure în timpul iernii.