Redactia.ro
Home » Stil de viață » Un român plecat în Germania dezvăluie cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti: „E imposibil…”

Un român plecat în Germania dezvăluie cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti: „E imposibil…”

Cum trăiesc românii cu salariul minim în Berlin în comparație cu cel din Bucureşti

Un român plecat în Germania dezvăluie cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti. Iată ce a declarat!

Un român plecat în Germania dezvăluie cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti

Salariul minim brut în Germania atinge punctul de 2.080 de euro, iar după plata taxelor la stat, angajatul rămâne cu valoarea netă de 1500 de euro.

Un român stabilit în Germania susține că traiul raportat la salariul minim pe economie îi este de ajuns angajatului pentru a trăi bine. Acesta susține că viața în România și mai ales în Capitală este prea scump.

„Salariul minim brut în Germania e 2080 euro. Pentru asta plăteşti 28% taxe & social security stuff. 

Îţi rămân lunar 1497 euro net. Cheltuiala medie fără ieşit în oraş la masă vine undeva la 1646 euro lunar. Adica you’re short vreo 150 euro pe salariu minim în Berlin.

În România, de la anul salariul minim brut o să fie 3000 ron. După ce plăteşti 40.84% taxe & social security stuff, îţi rămân cam 1815 lei net lunar. 

Cost of living in Bucureşti, cu tot cu chirie non-centrală, vine undeva la 3700 ron. Adică îţi trebuie cam două salarii minime ca să trăieşti în Bucureşti cu chirie.

Concluzia e că în Berlin te mai descurci cu salariul minim. În Bucureşti e imposibil”, este mesajul postat de un român pe Reddit.

Salariul minim din România va crește din ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că salariul minim se va majora şi va ajunge la 3.000 de lei, din ianuarie 2023. Vestea este bună pentru milioane de români, care așteaptă de multă vreme ca salariul să crească.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a politicianului, acolo unde românii au semne de întrebare privind acest aspect. Mulți sunt cei care și-au pierdut speranța atunci când a venit vorba despre majorarea salariului minim:

„În fiecare an, pe 7 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Muncii Decente. Acest concept a apărut din anul 1999, în urma unei campanii a Organizației Internaționale a Muncii, iar din anul 2008 apărarea muncii decente a fost transformată într-o zi globală de acțiune în care se militează pentru locuri de muncă demne, remunerate corespunzător, exercitate în deplină siguranță și care să asigure un minim de protecție socială lucrătorului și familiei acestuia.
În acord cu principiile care stau la baza marcării acestei zile și ținând cont și de contextul economic și social dificil pe care îl traversăm cu toții, Guvernul analizează intens variante de soluții care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar și al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic.
Majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecție socială, de îmbunătățire a capacității de coordonare a măsurilor luate, dar și a intervenției directe asupra cauzelor de transmitere a sărăciei sunt lucruri care ne preocupă și care trebuie analizate cu partenerii sociali”, este mesajul transmis de Ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina lui de Facebook.
Sursa foto: wise.com
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: