Redactia.ro
Home » Stil de viață » Un sat din Italia oferă cazare gratuită turiștilor. Unde s-ar putea caza românii

Un sat din Italia oferă cazare gratuită turiștilor. Unde s-ar putea caza românii

Un sat mic din sudul Italiei oferă cazare gratuită turiștilor. Localnicii au decurs la această metodă pentru a căpăta popularitate. Inițiativa a pornit de la localnici care vor să facă cunoscute peisajele inedite din provincie.

Ce spun turiștii după această experiență

Într-o perioadă în care toate vacanțele sunt compromise și toată lumea a avut de suferit, localnicii din regiunea Molise au avut o idee inedita. Ei oferă cazare celor care vor să vadă peisajele din sudul Italiei. Ideea italienilor a luat amploare și toate locurile disponibile sunt ocupate pentru întreg sezonul.

Sara Guglielmetti, turist: “Sunt peisaje incredibile, e mult verde, arată ca o vedere. Și mai este ospitalitatea, ești bine primit în toată regiunea, oamenii sar să te ajute, să-ți dea informaţii, te fac să te simți ca acasă.”

Primii vizitatori au fost patru prieteni care au venit din nordul Italiei pentru a vedea satele pitorești din Peninsulă. De altfel, toți cei care au trecut pragul localnicilor au prețuit ospitalitatea localnicilor.

Fabiana Palmiere, turist: “Ieri o femeie ne-a primit pe noi toți, 35 de oameni, în casa ei. E de învățat din asta, pentru că nu știu câți oameni ar face asta.”

Stefano Trotta, președinte al Amici del Morutto Association: “Cazăm oaspeții în trei apartamente din localitate. Am primit peste 8 mii de cereri din toată lumea, din America, Canada, Australia, Franța, Germania, Norvegia, Rusia, Kazahstan etc. Vom primi în total 250 de turiști, până pe 3 octombrie.”

Ce pot să viziteze turiștii în Molise

O zi, din cele 7 ale sejurului, este rezervată contopirii cu obiceiurile şi istoria locală. Vizitatorii sunt poftiţi la masă în casele oamenilor, vrăjiţi cu bucate tradiţionale făcute în casă şi au posibilitatea să stea de vorbă pe îndelete cu gazdele.

Iniţiatorul proiectului spera să convingă şi alte sate din împrejurimi să participe începând de anul viitor.

Domenico Credico, primar al San Giovanni în Galdo: “E greu să păstrezi distanța și celelalte măsuri de precauție în orașe. În sate în schimb, unde densitatea populației e mult mai redusă, viața e de mai bună calitate, nu doar în privința siguranței, dar și din perspectiva omeniei, care se pierde în marile orașe. Cei care ajung la noi sunt încântați de ospitalitatea oamenilor, de contactul uman, nu doar cu noi, cei din administrație, ci și cu localnicii.”

Regiunea a fost nominalizată de ziarul The New York Times în topul celor 50 de locuri care merită vizitate în 2020. Molise este un sat mic cu doar 539 de locuitori ce se bucură să primească turiști. Localnicii sunt bucuroși de noul proiect pentru că le aduce un profit în plus în ceea ce privesc afacerile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: