Redactia.ro
Home » Știri » Un studiu făcut de specialiștii coreeni arată că unele persoane nu mai pot răspândi noul virus. Care sunt aceștia

Un studiu făcut de specialiștii coreeni arată că unele persoane nu mai pot răspândi noul virus. Care sunt aceștia

COVID-19

Potrivit unui studiu făcut de câțiva specialiști din Coreea de Sud, există câteva persoane care nu mai pot răspândi coronavirusul, deși sunt infectați.

Studiul de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a arătat că pacienții reinfectați cu coronavirus, nu mai sunt contagioși.

Persoanele care nu mai sunt contagioase pentru cei din jur

Conform Capital.ro, oamenii de știință din Coreea de Sud au descoperit că persoanele care s-au reinfectat cu noul virus, nu mai sunt contagioase.

Specialiștii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, au studiat probele prelevate de la 285 de pacienți vindecați și infectați din nou cu coronavirus. Oamenii de știință au aflat că aceștia nu mai pot transmite virusul, după ce SARS COV 2 nu a mai putut fi cultivat în laborator, ceea ce înseamnă că pacienții răspândeau, particule de virus neinfecțioase sau moarte.

Totodată, o altă explicație dată de specialiștii din Coreea de Sud, ar fi că testele PCR pentru noul coronavirus îi arată pozitivi pentru că nu au capacitatea de a face diferența între particulele de virus moarte, spre deosebire de cele viabile.

Tocmai de aceea, poate da impresia falsă că persoanele reinfectate cu noul virus ar putea fi contagioase.

Temperaturile mari  nu va scăpa populația de infectarea cu coronavirus

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Princeton, temperatura ridicată din timpul verii nu va stopa pandemia de coronavirus.

Studiile efectuate în ultimele luni, au arătat că dacă temperaturile vor crește, virusul se va răspândi mai greu. Însă, nu s-a stabilit nicio legătură clară între temperatura exterioară și noul coronavirus.

„Încălzirea vremeii nu va încetini răspândirea virusului, în primele faze ale pandemiei”, a declarat Rachel Baker, principalul autor al studiului.

Umiditatea, joacă un rol important în răspândirea altor coronavirusuri și a gripei, dar în cazul COVID-19 trebuie să se știe că nu există imunitate colectivă.

Acest lucru înseamnă că ponderea populației expusă riscului îmbolnăvirii este foarte mare pentru a asigura progresia rapidă a epidemiei. „Virusul se va răspândi rapid, indiferent de vreme„, a spus cercetătorul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: