Redactia.ro
Home » Știri » Un tânăr de 19 ani s-a trezit din comă după aproape un an. Adolescentul nu știe nimic despre pandemie, deși a fost infectat de două ori cu COVID-19

Un tânăr de 19 ani s-a trezit din comă după aproape un an. Adolescentul nu știe nimic despre pandemie, deși a fost infectat de două ori cu COVID-19

Un tânăr britanic de 19 ani s-a trezit din comă după aproape un an și nu știe nimic despre pandemia de coronavirus. Adolescentul a contractat de două ori coronavirusul. 

 

Un tânăr de 19 ani s-a trezit din comă după 11 luni și nu știe de pandemie

Joseph Flavill, în vârstă de 19 ani, a fost lovit de o mașină în data de 1 martie a anului trecut, cu trei luni înainte de intrarea în vigoare a carantinei la nivel național în Marea Britanie și cu 10 zile înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare răspândirea la nivel mondial a virusului SARS-COV-2. Băiatul a suferit o lezune cerebrală gravă după ce a fost lovit de o mașină și a intrat în mașină.

După aproape 11 luni de comă, tânărul s-a trezit și se recuperează treptat.

Nici nu știu cu ce să încep. Dacă în urmă cu un an cineva mi-ar fi spus ce se va întâmpla în cursul ultimului an nu cred că l-aș fi crezut. N-am idee despre cum va ajunge Joseph să înțeleagă prin ceea ce am trecut cu toții”, a declarat mătușa băiatului, Sally Flaviil.

,,Nu știm cât de mult înțelege”, declară mătușa lui pentru The Sun, pentru că accidentul s-a întâmplat înainte de primul lockdown și parcă ar fi dormit pe tot parcursul pandemiei. Rudele nu au voie să-l viziteze, cu excepția mamei, dar toți apropiații se întreabă cum să abordeze subiectul.

,,Nu știi niciodată ce se poate întâmpla în cazul unei leziuni cerebral. Nu prea știm la ce să ne așteptăm. Mai ales că, de pe patul de spital, Joseph a fost infectat de două ori cu Covid-19, prima dată când era în comă, o a doua oară după ce s-a trezit”, a mai spus mătușa băiatului.

Mătușa băiatului a declarat că familia băiatului a încercat să îi explice printr-un apel video că nu poate să fie alături de el fizic din cauza restrcțiilor anti-Covid, însă aceasta a spus că nu au încercat deocamdată să îi povestească despre cât de amplă este pandemia de coronavirus. Mai mult, adolescentul face progrese șia  început să își miște membrele când medicii îi solicită acest lucru. Mai mult, acesta a început să interacționeze cu familia și prietenii săi prin clipiri și zâmbete.

La început, a deschis ochii, dar nu era alert și nu răspundea stimulilor. În ultimele săptămâni, a făcut progrese remarcabile. Încercăm să rămânem optimiști”, a declarat mătușa lui Joe, care se înterabă și acum cum ar putea să îi explice carantina și distanțarea dintre oameni.

Mama sa a primit permisiunea să îl viziteze când acesta a împlinit 19 ani în luna decembrie, dar acesta a trebuit să respecte distanțarea fizică și să poarte un costum de protecție pe întreaga durată a vizitei.

 

Adolescentul, infectat de două ori cu COVID-19 pe patul de spital

Joe a fost infectat de două ori cu noul coronavirus. Prima dată, tânărul s-a infectat în timp ce era în comă, iar a doua oară, imediat ce s-a trezit. Chiar și așa, adolescentul și-a revenit de fiecare dată.

„Nu știm cât de mult înțelege din ceea ce s-a întâmplat, având în vedere că accidentul a avut loc înainte de prima carantină. Cum explici pandemia cuiva care a fost în comă? O rană la creier are o mulțime de necunoscute, așa că nu știm la ce să ne așteptăm cu adevărat”, a mai declarat mătușa lui.

Adolescentul este pasionat de hochei. Înainte de accident, Joseph urma să primească Premiul Ducelui de Edinburgh la Palatul Buckingham, un premiu pentru realizările sale în domeniul sportului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini