Redactia.ro
Home » Știri » Un tânăr medic specialist ATI a izbucnit într-o declarație puternică: ,,Dacă îmi spunea cineva că ăștia vor fi banii mei nu credeam. Nu credeam că îmi voi număra mărunțișul”

Un tânăr medic specialist ATI a izbucnit într-o declarație puternică: ,,Dacă îmi spunea cineva că ăștia vor fi banii mei nu credeam. Nu credeam că îmi voi număra mărunțișul”

Medic ATI. Sursa: Fcaebook

Sistemul medical românesc se află într-o criză profundă, iar această realitate nu este străină niciunui român. De la pacienți care se plâng de condițiile mizere din spitalele țării, la medici care se confruntă cu salarii neinspiratoare și presiunea constantă a sistemului, această situație se dovedește a fi din ce în ce mai greu de suportat. Recent, un tânăr medic specialist ATI, Mirela Ciobănescu, și-a exprimat frustrările în mod public, aducând în prim-plan cruda realitate cu care se confruntă zi de zi.

Un tânăr medic specialist ATI a răbufnit!

Cu o formare profesională ce a durat ani buni de studiu și rezidențiat, Mirela Ciobănescu a ajuns să se confrunte cu o realitate crudă, departe de idealurile pe care le-a avut când a ales să îmbrățișeze cariera medicală. Prin intermediul rețelelor de socializare, ea a postat o imagine în care o mână ține un mănunchi de mărunțiș, o metaforă pentru situația dezastruoasă cu care se confruntă medicii în România.

În postarea sa, Mirela Ciobănescu a detaliat dificultățile și presiunile pe care le întâmpină în fiecare zi în calitate de medic specialist ATI. Ea a evidențiat lipsa de resurse adecvate, lipsa echipamentelor necesare pentru a oferi o îngrijire corespunzătoare pacienților și sarcinile coplesitoare pe care le au de îndeplinit într-un mediu de lucru extrem de solicitant. Mai mult decât atât, tânăra medică a subliniat și problemele legate de salarizare și de condițiile de muncă, care sunt departe de a fi satisfăcătoare.

Ce a declarat aceasta

Declarația lui Mirela Ciobănescu a atras atenția asupra unei realități pe care mulți medici o resimt în tăcere, însă care trebuie adusă în prim-plan pentru a genera schimbări reale în sistemul medical românesc. Problemele precum supraaglomerarea spitalelor, lipsa de echipamente și medicamente, infrastructura învechită și subfinanțarea sunt doar câteva dintre aspectele care pun în pericol calitatea actului medical și sănătatea pacienților.

Este esențial ca autoritățile să acorde o atenție sporită acestei probleme și să ia măsuri concrete pentru îmbunătățirea sistemului medical. Investițiile în infrastructură, echipamente medicale moderne, creșterea salariilor personalului medical și promovarea unui mediu de lucru sigur și stimulativ ar putea fi pași importanți în direcția corectă. Este necesară o abordare amplă și coerentă pentru a asigura că sistemul medical românesc poate oferi servicii de calitate și accesibile pentru toți cetățenii săi.

Sistemul medical românesc în impas

Mărturia lui Mirela Ciobănescu reprezintă doar vârful aisbergului în ceea ce privește problemele cu care se confruntă sistemul medical românesc. Este momentul ca toți actorii implicați, de la autorități la profesioniști din domeniul medical și pacienți, să se implice activ în găsirea unor soluții durabile pentru îmbunătățirea situației actuale. O abordare colaborativă și determinată ar putea aduce schimbări semnificative și să ofere o speranță că sistemul medical românesc poate ajunge la standarde europene și internaționale.

,,Dacă îmi spunea cineva că o să fiu medic specialist ATI și ăștia vor fi banii mei la 2 luni de la specialitate, cu nota de promovare a examenului de specialitate printre primii 10% pe țară, nu credeam. Nu e doar realitatea mea, ci a multora dintre colegii mei.Nu credeam că-mi voi număra mărunțișul din ghiozdan ca să văd dacă pot să îmi cumpăr o cafea în drum spre spital.Nu credeam că nu voi avea posibilitatea de a-mi plăti taxele de participare la congresele noastre nationale de ATI, in conditiile in care se doreste actualitate si profesionalism din partea noastra zi de zi.

Nu credeam că a scoate un post de medic specialist la concurs intr-un spital de stat este un proces atat de anevoios si nimeni nu iti poate spune cat va dura. Asa ca, nici tu nu stii daca lunile urmatoare te vor prinde tot somer sau angajat cu carte de munca.Nu credeam și nu aș fi crezut dacă nu trăiam pe propria-mi piele ca fara certificatul de medic specialist eu nu exist si nu imi va fi permis sa efectuez garzi pe numele meu nici macar ca rezident de anul al V-lea, iar in felul asta voi ramane cu rate neplatite la banca

Nu credeam că la varsta de 30 de ani, dupa 6 ani de facultate in care am primit bursa de studiu si dupa 5 ani de rezidentiat, cu un examen de specialitate promovat cu media generala de 9.33, eu inca voi fi intretinuta de parintii mei si voi primi pachet de acasa, pentru ca parcursul obtinerii actelor de specialist, a obtinerii unui post de medic specialist ATI va dura atat de mult.

Am fost naivă să cred că examenul nostru european avea să fie cea mai grea parte- de fapt, era singurul lucru care depindea de mine, și deci, cel mai ușor. Cât despre restul… rămâne să aflăm.

Asa că, dragi colegi mai mici, poate voi puteti invata ceva din asta si veti reusi sa schimbati macar o parte dintre lucruri in favoarea voastra, asa cum trebuie sa fie.E greu sa iti mentii focusul doar pe ceea ce faci, sa muncesti cu drag si spor cand tu nu ai ce pune pe masa.Am făcut această postare din dorința de a arata că nu toți medicii sunt șpăgari cum se presupune. Ba chiar, cei la început de drum trăiesc de pe-o zi pe alta în speranța unor vremuri mai bune”, a scris medicul Mirela Ciobănescu, pe pagina sa de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini