Redactia.ro
Home » Știri » Un taximetrist din Suceava oferă curse gratuite copiilor cu dizabilități

Un taximetrist din Suceava oferă curse gratuite copiilor cu dizabilități

Un șofer de taxi din Suceava a făcut o mare bucurie copiilor cu dizabilități din orașul său. I-a transportat gratuit la școală, iar pentru a le oferi o călătorie cât mai plăcută, a găsit diverse metode prin care reușește să-i distreze pe micuți.

Un taximetrist din Suceava oferă curse gratuite copiilor cu dizabilități

Mihai Varasciuc este taximetrist de 15 ani și perioada de dinainte de Crăciunului a găsit o modalitate prin care să împartă bucurie în jurul său. Mai exact, a oferit curse gratuite copiilor cu dizabilități din orașul său. Acest lucru se întâmplă zilnic, iar călătorii săi au parte de o experiență foarte plăcută.

Înainte să pornească către destinație, bărbatul se asigură că micuții se simt confortabil. Vorbește cu ei și face tot posibilul să se împrietenească, iar conversația le câștigă încrederea copiilor.

Mașina lui Mihai Varasciuc a fost echipată cu o tabletă, unde pot fi difuzate desene animate, dacă copii doresc acest lucru. În caz contrar, este pregătit și cu muzică sau cu povești pe care le spune până ajung în locația indicată.

Atitudinea lui a fost lăudată de părinții din Suceava, care s-au bucurat să știe că micuții lor cu nevoi speciale sunt în siguranță atunci când merg cu taxiul. Inițiativa lui Mihai Varasciuc este o adevărată lecție de omenie, care demonstrează că atunci când este voință, se poate realiza orice. A lansat o adevărată campanie, iar alți șoferi de taxi au aflat despre faptele sale bune și intenționează să-i urmeze exemplul.

Cum a început această campanie

Bărbatul și-a dorit să pornească această campanie după ce a observat cum copiii aflați în această situație întâmpină dificultăți atunci când vine vorbe de transport. A urmărit poveștile lor, apoi a pus în aplicare pe cont propriu această idee. Și-a schimbat chiar și vehiculul pentru a putea să ofere ajutor copiilor în scaun cu rotile.

„Mi-am luat și o mașină mai spațioasă, să am loc să pun un scaun cu rotile, să nu vin cu Loganul pe care l-am avut 10 ani.”, a subliniat Mihai Varasciuc pentru DC News.

Pe lângă copii, taximetristul reușește să aducă zâmbetul pe buze și adulților aflați în aceeași situație. Aceștia ezită de obicei să apeleze la el sau chiar încearcă să profite de bunătatea sa, dar de cele mai multe ori ajutorul său este apreciat.

„Am plâns la un domn care era foarte bolnav. L-am ajutat cu mașina, am înțeles că face și dializă, are și diabet, vederea i-a scăzut foarte mult… Are probleme foarte grave de sănătate, trebuie să-i amputeze un picior. Chiar mi-au dat lacrimile când l-am văzut.”, a mai povestit el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: