Redactia.ro
Home » Știri » Un tren a luat foc în mers, în județul Bistrița-Năsăud. 20 de călători au fost evacuați de urgență

Un tren a luat foc în mers, în județul Bistrița-Năsăud. 20 de călători au fost evacuați de urgență

Un incident neașteptat a avut loc în județul Bistrița-Năsăud, unde un tren a luat foc în timpul călătoriei, determinând evacuarea a 20 de pasageri. Pompierii militari au intervenit de urgență pentru a stinge incendiul și a limita daunele. Iată detaliile!

Un tren a luat foc în mers, în județul Bistrița-Năsăud

Marți, 23 ianuarie 2024, în jurul orei 19:29, un tren care se deplasa în județul Bistrița-Năsăud a fost cuprins de flăcări. Incidentul a avut loc în apropierea localității Cociu, iar primele informații indică faptul că incendiul s-a manifestat în două vagoane ale trenului.

„Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren pe raza localităţii Cociu. Din primele informaţii incendiul se manifesta la două vagoane”, a transmis, marţi, ISU Bistriţa-Năsăud, potrivit RTV.

20 de călători au fost evacuați de urgență

În momentul izbucnirii incendiului, trenul era în mișcare, ceea ce a crescut nivelul de pericol și a necesitat o intervenție rapidă și eficientă pentru a proteja pasagerii și a limita pagubele materiale. Din fericire, toți cei 20 de pasageri aflați la bord au fost evacuați în siguranță, fără a necesita îngrijiri medicale suplimentare, conform informațiilor furnizate de către pompieri.

„În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, au mai precizat pompierii, intervenţia fiind în plină desfăşurare.

Incidentul a dus la blocarea traficului feroviar între stațiile Cernele și Coțofeni din cauza unui deranjament cauzat de un tren Regio care a rămas fără alimentare electrică. Trenul Regio 2089, remorcat de două locomotive, a suferit avarii la pantografe și la linia de contact, determinând compania CFR SA să închidă temporar circulația trenurilor pe această rută.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a luat măsuri pentru remedierea deranjamentului, iar personalul de intervenție al SRCF Craiova a lucrat pentru a repune sub tensiune secțiunea afectată Cernele – Coțofeni. Pe durata lucrărilor de intervenție, operatorul național CFR Călători a asigurat tracțiune Diesel pentru trenurile aflate în zona afectată de deranjament, asigurând astfel continuarea traficului feroviar.

„Menţionăm faptul că, personalul de intervenţie al SRCF Craiova desfăşoară lucrări pentru remedierea deranjamentului cu 2 drezine pantograf. De asemenea, facem precizarea că operatorul naţional CFR Călători a fost informat să trimită  o locomotivă Diesel, pănă la remedierea şi repunerea sub tensiune, pentru a asigura continuitate în traficul feroviar”, a transmis compania, conform sursei citate.

Durata estimată a lucrărilor a fost de cel puțin 2 ore, iar eforturile au fost concentrate pentru a restabili cât mai rapid circulația trenurilor și a minimiza disconfortul călătorilor.

„Durata lucrărilor de intervenţie pentru remedierea deranjamentului, care implică verificarea pe teren cu drezinele pantograf a întregii distanţe şi înlocuirea componentelor avariate, etape necesare pentru repunerea sub tensiune a secţiunii Cernele – Coţofeni, va fi de cel puţin 2 ore. În acest interval orar, pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar, aşa cum am menţionat anterior, operatorul naţional CFR CĂLĂTORI va asigura tracţiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjament”, a transmis CFR.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: