Redactia.ro
Home » Știri » Un val de aer polar loveşte România. Unde scade temperatura chiar și cu 10 grade în doar două ore? Se schimbă vremea în toată țara

Un val de aer polar loveşte România. Unde scade temperatura chiar și cu 10 grade în doar două ore? Se schimbă vremea în toată țara

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

Un val de aer polar loveşte România. Iată unde scade temperatura chiar și cu 10 grade în doar două ore! Se schimbă vremea în toată țara!

Un val de aer polar loveşte România

România este martorul unor schimbări neașteptate ale vremii în aceste zile, pe măsură ce o masă de aer polar lovește țara, aducând cu ea temperaturi scăzute și fenomene meteorologice neobișnuite pentru mijlocul toamnei. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea abrupt, chiar și cu 10 grade Celsius în doar două-trei ore în anumite zone, iar ploile se vor răspândi pe tot teritoriul. Cu toate că weekendul se anunță capricios, această schimbare bruscă a vremii este cu siguranță un eveniment deosebit în calendarul meteorologic.

Se schimbă vremea în toată țara

Ziua de vineri a debutat cu temperaturi relativ modeste, dar în cursul zilei, maximele au depășit pragul de 20 de grade Celsius în majoritatea regiunilor țării, iar în sud, mercurul a urcat până la impresionantele 23-26 de grade Celsius. Cu toate acestea, chiar și în acest context relativ cald, au fost posibile averse slabe, mai ales în zonele montane.

Sâmbătă, se anunță o dimineață rece, cu temperaturi scăzute în jumătatea nordică a țării și în sud-vest, în zonele de vale, unde termometrele vor coborî dimineața sub 4-5 grade Celsius. Cu toate acestea, ziua va aduce o încălzire semnificativă și condiții însorite. În est și sud, temperaturile vor atinge chiar și 24-27 de grade Celsius la prânz, iar în celelalte regiuni se vor înregistra valori de peste 20 de grade Celsius. Cu toate acestea, în zonele montane, în special în Carpații Orientali, se anticipă rafale de vânt puternic, cu viteze de peste 70-80 km/h.

Duminică, 8 octombrie, situația se va schimba radical. O masă de aer rece de origine arctică va pătrunde dinspre nord, înlocuind rapid aerul cald existent. Acest contrast brusc în temperaturi va fi cu adevărat uimitor, mai ales în jumătatea estică a țării, unde se preconizează că temperatura va scădea cu 5-10 grade Celsius în doar două-trei ore. Această răcire dramatică va fi însoțită de intensificări puternice ale vântului, cu aspect de vijelie. În Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei și în zonele de munte, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

Pe lângă răcirea bruscă și intensificarea vântului, frontul rece va aduce și ploi locale, deși acestea vor fi în general slabe cantitativ în afara zonelor montane. Totuși, pe culmile din nordul Carpaților Orientali, se așteaptă chiar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, potrivit meteoradar.ro.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: