Redactia.ro
Home » Știri » Un val de aer polar vine peste Europa. ANM: „Temperaturile din vestul şi centrul continentului scad sub 10 grade”

Un val de aer polar vine peste Europa. ANM: „Temperaturile din vestul şi centrul continentului scad sub 10 grade”

Un val de aer polar vine peste Europa. ANM anunță că temperaturile din vestul şi centrul continentului scad sub 10 grade. Iată detaliile!

Un val de aer polar vine peste Europa.

Temperaturile din vestul şi centrul continentului scad sub 10 grade din cauza unui val de aer polar care își va face simțită prezența în Europa, anunță ANM:

„Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simții în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14, 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi.

Ne așteptăm în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5, -6 grade Celsius. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN 

Temperaturi de primăvară în acest weekend în România

Alina Şerban, meteorolog ANM, anunță că în acest weekend se încălzește semnificativ în țara noastră. Temperaturile vor trece cu mult de 10 grade (până la 16-17-18 grade) în condițiile în care în prezent termometrele arată 6-7 grade:

„Putem vorbi deja de temperaturi maxime ce vor atinge 16-17-18 grade, poate chiar 20 cu totul izolat, în regiunile sud-estice. Şi nopțile vor fi foarte calde pentru această perioadă. Vorbim de temperaturi minime pozitive în toate regiunile. Mai mult decât atât, minime ce nu vor coborî sub 10-11 grade în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care acestea sunt valori mai mari decât ar trebui să fie maximele la această dată.

Sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre, vor determina apariția precipitațiilor, de data aceasta sub formă de ploaie, poate chiar și mai însemnate cantitativ în mod deosebit în zonele montane vor depăși 15 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar ninsori slabe vor mai fi doar pe crestele cele mai înalte”, a explicat Alina Şerben pentru sursa citată.

 

Sursa foto: observatornews.ro

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: