Redactia.ro
Home » TV » Unde a ajuns să trăiască Mihai Coadă, alias Nelu din La Bloc, după ce s-a călugărit

Unde a ajuns să trăiască Mihai Coadă, alias Nelu din La Bloc, după ce s-a călugărit

Nelu Curcă

Actorul Mihai Coadă, cunoscut pentru interpretarea rolului lui Nelu Curcă, din serialul „La Bloc”, a renunțat de tot la actorie. Acesta a ieșit la pensie și acum are cu totul alte preocupări.

Unde trăiește acum Nelu Curcă, după ce a renunțat la actorie

În mare parte din timp, cel care a devenit celebru pentru rolul lui Nelu Curcă, stă la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești, unde acesta locuiește acum. Acesta stă cel mai mult timp acolo, unde se roagă.

Chiar dacă s-a spus că acesta s-a călugărit, termenul nu este prea bine folosit. Astfel, Mihai Coadă nu este încă frate, pentru că el are familie și nu a depus niciun jurământ. Totul a început încă de acum zece ani, când a acceptat să participe la un spectacol în care el era Antim Ivireanul.

“Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Acum vreo 10 ani, domnul Dan Puric ne-a chemat să cântăm cu corul de la mănastire în spectacolele de la sala Rapsodia, din Bucureşti. Ca să nu apărem pe scenă oricum, ne-au confecţionat rase de la Mănăstire. Şi atunci am primit canon, ca atunci când suntem la strană să fim îmbrăcaţi în rasă. Aici particip doar la o parte din activităţile mănăstirii, vin la slujbe, duminica şi în sărbătorile religioase. Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat (n.red. – adică nu a depus jurământul). Dacă aş fi primit măcar statutul de frate sau rasofor, atunci într-adevăr era altceva. Dar eu am familia în Ploieşti, sunt căsătorit, am un băiat şi o fată şi două nepoţele (…) Fetei mele i s-a năzărit la un moment dat să facă teatru şi am sfătuit-o să nu se apuce. A făcut finanţe-bănci, n-a vrut să aibă şef şi şi-a făcut un restaurant. Iar băiatul e IT-ist, e o pasiune mare. Amândoi sunt bine”, a spus actorul.

Mihai Coadă nu s-a călugărit. De ce se credea asta

Mihai Coadă nu s-a călugărit, în realitate. Acesta doar l-a redescoperit pe Dumnezeu și acum merge foarte des la biserică și la mănăstiri. Confuzia a început după ce a jucat ntr-o piesă religioasă și era îmbrăcat precum un preot, după cum mărturisește chiar el.  Acum, el se bucură de viața de la mănăstirea Turnu, dar și copiii și nepoții săi.

„După postarea de pe internet, a apărut pe un post de televiziune: Senzaţional! Nelu Curcă din serialul La Bloc s-a călugărit! De aici a început confuzia…

Aşadar, sunt doar un mirean (n.r. Persoană care nu face parte din cler, laic, profan) păcătos, întors la Dumnezeu, care merge la Mănăstirea Turnu. Încetul cu încetul, cu spovedanie, împărtăşanie, cu muzică la strană, am intrat în această viaţă a mănăstirii, devenind foarte dependent de ea”, a declarat el.

Mai mult, el dorește clarificarea că nu este, de fapt, călugăr, așa cum s-a spus de mai multe ori, ci este în continuare un om simplu, dar care merge mai des la biserică.

„Sper să clarificaţi pentru cititorii dumneavoastră că sunt un mirean păcătos, întors la Dumnezeu, care slujeşte la strană, într-o mănăstire”, a mai spus actorul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: