Redactia.ro
Home » Știri » Unde au greșit autoritățile în cazul tragediei de la Onești? Părerea unui psiholog criminalist

Unde au greșit autoritățile în cazul tragediei de la Onești? Părerea unui psiholog criminalist

Unde au greșit autoritățile în cazul tragediei de la Onești_ (1)

Unde au greșit autoritățile în cazul tragediei de la Onești? Crima de la Onești a șocat o țară întreagă. Românii sunt revoltați pe autoritățile care au așteptat atâtea ore și nu au încercat să-i salveze pe ostatici. Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat care au fost greșelile întreprinse de echipajele de poliție.

Unde au greșit autoritățile în cazul tragediei de la Onești? Părerea unui psiholog criminalist

Unde au greșit autoritățile în cazul tragediei de la Onești? Crima din Onești a ridicat multe semne de întrebare, iar multă lume își pune întrebarea unde s-a greșit în operațiunea polițiștilor, astfel încât, cei doi muncitori să nu fie salvați. Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, marți, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, la Antena 3, cu ce au greșit autoritățile în acest caz. Potrivit acestuia, polițiștii trebuia să aducă un reprezentat de la firma cu care se afla omul în litigiu, și mergea cu el la ușă pentru a sta de vorbă. Astfel, agresorul era sigură că oamenii legii vor să-i facă dreptate și exista șansa ca cei doi ostatici să fie eliberați. „Nu trebuie să ne împușcăm și să ne omoram unii pe alții. Pentru faptul că într-o negociere îi ofereai nebunului medierea cu un judecător, cu un avocat, cu un expert, o compensație în bani, cu condiția să elibereze oamenii. Că așa e într-o negociere. Dau, primesc, renunț etc. Pasul greșit a fost în abandonarea negocierii.”, a explicat psihologul Tudorel Butoi.

Mai mult, psihologul criminalist a declarat că negocierea a fost cea mai importantă în acest caz, dar autoritățile au decis să treacă direct la confruntare, deși agresorul era deja nervos și sigur că oamenii legii nu îi îndeplini cererea. „Negocierea a fost calcâiul lui Ahile. Pentru că nu s-a prezentat negociatorul să-și pună în valoare capacitatea persuasivă, de comunicare, cu un altfel de ton, cu o altfel de voce. Nu te apuci să starnești, să supra-licitezi.„, a mai spus Tudorel Butoi.

Agresorul a fost împușcat de nouă ori

Gheorghe Moroșan, agresorul din Onești, care a sechestrat și ucis doi muncitori după negocierile făcute cu autoritățile, a fost împușcat de Poliție de nouă ori cu bile de cauciuc. S-a intervenit chirurgical și s-a efectuat o laparatomie, fiind extrase acele. Ulterior, agresorul a fost internat pe Reanimare, iar în prezent este intubat, ventilat mecanic și este stabil hemodinamic.

Soția agresorului a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de complicitate. Întreaga poveste a început în urmă cu aproximativ 20 de ani, când soția lui Gheorghe Moroșan a fost acuzată de furt din gestiunea asupra unei societăți comerciale. În urma unui proces care a durat mai mulți ani, s-a pus sechestru pe apartamentul în care aceștia locuiau și acolo unde bărbatul i-a sechestrat pe cei doi muncitori. În tot acest timp, bărbatul a susținut că soția lui este nevinovată și că totul s-ar fi întâmplat din cauza altor persoane. Luni seara, cei doi au mers în vizită la niște vecini, care locuiau deasupra fostului apartament al lor, iar la un moment dat, bărbatul a coborât la etajul 3, pentru că a auzit zgomote. În apartament, se aflau doi bărbați electrivieni, care verificau instalația electrică. Când l-au văzut pe acesta cu un cuțit cu o lamă de 40 de centimetri, cei doi au decis să colaboreze cu ei, dar din păcate, finalul a fost unul tragic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: