Redactia.ro
Home » Știri » Ce spun martorii intervenției de la Onești: ”Polițiștii erau în fața scării și râdeau”

Ce spun martorii intervenției de la Onești: ”Polițiștii erau în fața scării și râdeau”

Martorii inteventiei de la Onesti

Noi informații apar după dubla crimă din Onești, săvârșită de un bărbat în vârstă de 68 de ani. Oamenii care au fost martori la intervenția oamenilor legii, nu spun lucruri tocmai bune despre felul cum și-au desfășurat aceștia misiunea.  Unul dintre ei mărturisește că polițiștii nu au acționat prompt în a-l calma pe agresor și chiar râdeau.

Ce spun martorii intervenției de la Onești: ”Polițiștii erau în față scării și râdeau”

Noi detalii ies la iveală după ce un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Onești, a omorât doi muncitori, în fostul său apartament. Oamenii care au fost martorii intervenției polițiștilor dezvăluie că aceștia nu au discutat într-un mod corespunzător cu criminalul, încât să-l convingă să elibereze cei doi indivizi pe care-i ținea ostatici, informează Digi 24.

Criminalul din Onesti

Foto: Moroșan Gheorghe, criminalul din Onești

Un bărbat, martor ocular, a mărturisit jurnalișitilor că oamenii legii chiar se amuzau, la un moment dat, și nu au fost prompți în convingerea lor de a-l calma pe pensionarul destul de furios.

” Radu Vlăduți, martor: Am văzut cum s-a repezit și l-a coborât la pământ, nu am văzut exact momentul când l-a înjunghiat”.

Reporter: Polițiștii cum au acționat? A existat un negociator care a încercat să-l convingă să renunțe la faptele sale?

Radu Vlăduț, martor: „Cât timp a fost toată situația asta, au încercat să vorbească, dar domnul încontinuu a înjurat. Polițiștii cât timp s a întâmplat au și spus: nu mai înjură, domnule. Ceva de genul… nu se simțea de parcă încercau să calmeze. Pe la ora 1 îmi amintesc cum erau în față scării și stăteau, râdeau de parcă își spuneau glume.

Nu știu tot ce au discutat, dar nu mi s a părut că s-a lucrat cu finețe. Dacă domnul chiar a fost pe bune scos afară legal din casă, trebuia să aibă un document, să-l aducă să-l verifice. Tot ce a cerut a fost chestia asta pentru cinci ore. Trebuia să-l aducă și nu mai murea nimeni”, a povestit bărbatul, martor la intervenție.

Cum au decurs negocierile dintre polițiști și criminalul din Onești

În timp ce bărbatul în vârstă de 68 de ani se afla la balconul apartamentului său, el purta negocieri cu oamenii legii prin care le cerea suma de 300.000 de euro, prețul apartamentului pe care l-a pierdut în instanță în urmă cu 11 ani și, totodată, amenința că-i va omorî pe cei doi muncitori pe care-i ținea legați. La un moment dat, una dintre victime a încercat să-i ia cuțitul din mână și a urmat o încăierare între cei trei. Din nefericire, unul dintre ei a murit pe loc înjunghiat fiind, iar un altul la spital. Abia când crima era deja făcută, polițiștii au intrat în apartament și l-au împușcat în picior pe criminal. El a fost transportat la spital, operat și se află sub supraveghere medicală. Iată mai jos o parte din dialogul negocierilor.

Noi imagini de la negocierea dintre poliţişti şi criminalul din Oneşti: "De nu-i vezi morţi aici (...). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu!"

”Criminal: De 10 ani de zile eu tot am scris. Nu mi-a dat niciun răspuns. Hotărârea judecătorească nu mi-a dat-o nimeni. Nu este. Vă duceţi şi faceţi rost de ea. 

Poliţist: Nu ar fi mai bine să vă liniştiţi…

Criminal: Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu.

Poliţist: Calmaţi-vă!

Criminal: Nu mă calmez deloc. De zece ani de zile tot sunt calm. De zece ani de zile tot fac la bandiţii din miliţie şi la bandiţii din justiţie. Nu mă abţin deloc. Nişte bandiţi şi un hoţ. Împreună cu comandantul vostru este un bandit şi cel de la Bacău, alt bandit. Un hoţ şi un nenorocit. Ascultă ce-ţi spun! Băi, băieţi! Du-te şi vezi-ţi de treaba ta. Nu stau de vorbă cu tine decât în baza hotărârii judecătoreşti, atât. Eu nu stau cu nimeni de vorbă. Am, stat 10 ani” a fost o parte din disucția negocierilor criminalului cu polițiștii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: