Redactia.ro
Home » Știri » Unde s-au înregistrat 48,2 grade Celsius? Temperatură record pentru luna aprilie

Unde s-au înregistrat 48,2 grade Celsius? Temperatură record pentru luna aprilie

Unde s-au înregistrat 48,2 grade Celsius ? Temperatură record pentru luna aprilie

Pe data de 29 aprilie 2024, orașul Chauk din Myanmar a devenit scena unui eveniment meteorologic deosebit! Aici s-a înregistrat temperatura de 48,2 grade Celsius, stabilind un nou record pentru temperaturile din luna aprilie în această țară. Această valoare istorică a fost comunicată de către Institutul Național de Meteorologie, marcând prima oară în istoria înregistrărilor meteorologice când o asemenea căldură a fost înregistrată în luna aprilie.

Unde s-au înregistrat 48,2 grade Celsius?

Este un moment unic, deoarece în ultimii 56 de ani, Myanmar nu a mai experimentat astfel de temperaturi extreme pentru luna aprilie. Oamenii din Chauk și din regiunile înconjurătoare au fost martorii unei călduri sufocante, care i-a determinat să se adăpostească în casele lor pentru a-și proteja sănătatea.

Temperatură record pentru luna aprilie

Un localnic din Chauk a descris atmosfera opresivă, afirmând că „era atât de cald aici, încât am rămas toți în casă”. Această căldură extremă nu numai că a perturbat activitățile cotidiene ale oamenilor, dar a și pus la încercare infrastructura locală și a generat îngrijorări legate de sănătatea publică.

Acest episod de căldură extremă face parte dintr-un val de căldură care afectează Asia de Sud și Asia de Sud-Est de mai multe zile, cu temperaturi ce depășesc cu mult media sezonieră. Cu o zi înainte de stabilirea acestui record, termometrele indicau 44 de grade Celsius în orașul Mandalay și 40 de grade Celsius în capitala economică a țării, Rangoon.

Situația este parte a unei tendințe globale îngrijorătoare. În ultimul an, temperaturile globale au atins niveluri record, iar Organizația Meteorologică Mondială a ONU a subliniat că Asia se încălzește într-un ritm deosebit de rapid. Anul precedent, 2023, a fost declarat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice.

Cercetările științifice confirmă legătura dintre schimbările climatice și intensificarea fenomenelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură. Emisiile de gaze cu efect de seră, produse în principal din activitățile umane, alimentează acest proces, având consecințe devastatoare asupra mediului și a vieții pe planetă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: