Redactia.ro
Home » Știri » Unde se află cea mai scumpă fâșie de nisip de pe litoralul românesc. Locul de cearșaf este închiriat cu 200 de lei pe zi

Unde se află cea mai scumpă fâșie de nisip de pe litoralul românesc. Locul de cearșaf este închiriat cu 200 de lei pe zi

GALERIE FOTO (3) plaja tarif cearsaf

Unde se află cea mai scumpă fâșie de nisip de pe litoralul românesc. Un operator privat din Mamaia Nord-Năvodari a decis să pună o taxă pentru zona destinată cearșafurilor, nu doar pentru închirierea șezlongurilor. Așadar, turiștii care vor să facă plajă pe propriul cearșaf trebuie să plătească mai mult decât cei care vor să se relaxeze pe șezlong.

Unde se află cea mai scumpă fâșie de nisip de pe litoralul românesc. Locul de cearșaf este închiriat cu 200 de lei pe zi

Un operator privat din Năvodari a scos la închiriat fâșia de nisip dinaintea primului rând de șezlonguri de pe plajă pe care administrează. Zona este destinată turiștilor care vor să se așeze pe cearșafurile proprii lângă apă. Locurile sunt închiriate cu 200 lei/zi, în intervalul 08.30-20.00. Pentru cei 200 de lei, turiștii nu beneficiază de umbrelă și pot folosi un cearșaf cu care vin de acasă, de maximul 1,4 x 2 metri. De asemenea, pe rândurile din spatele lor, turiștii vor plăti pentru două șezlonguri cu umbrelă 150 lei, în primul rând, 120 lei pe al doilea rând și 100 de lei pe al treilea rând.

Această ofertă incredibilă este disponibilă la Marina Surf, plaja asociată cu un complex imobiliar de lux din Năvodari, la granita cu Mamaia Nord și zona de cluburi. Bogdan Bola, fost șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral, a declarat că această acțiune nu are bază legală. „Poți cere bani pentru un serviciu pe care îl oferi – șezlong, umbrelă -, însă accesul pe plajă este și va fi mereu gratuit. Nu poți obliga un cetățean să plătească pentru acest drept… deoarece este un drept al oricărui român, indiferent dacă plaja este închiriată de un operator sau nu. Un astfel de afiș are doar menirea de a-i descuraja pe cei cu cearșafuri să și le pună în zona de șezlonguri, însă nu există nicio obligație legală de acest fel”, a spus el pentru G4media.

Taxa pentru zona de cearsaf Sursă foto: G4media

Care este explicația adminstratorului

Unii turiști își doresc să se relaxeze la plajă pe cearșafurile proprii. Ei bine, cei care vor să se relaxeze la Marina Surf, trebuie să scoată din buzunar 200 de lei. Adminstratorul zonei a avut și o explicație pentru această situație. „Unii clienţi sunt foarte exclusivişti şi au anumite dorinţe şi am creat acest loc de cearşaf pentru că unii vor să fie mai aproape de natură şi vor să achite acel loc de cearşaf”, a declarat Andrei Penciu, administrator plajă, potrivit observatornews.ro. Unii turisti sunt de părere ca anuntul este pus si ca o strategie ca cei care vor să facă asta să se râzgândească, modalitate recunoscută chiar și de administratorul plajei. „Am creat acest loc de cearşaf ca să nu mai avem interacţiunea cu turiştii care vin şi se aşază în faţa şezlongurilor. Iniţial încercăm să discutăm cu ei, dar se enervează şi mai tare şi încep să batjocorească, să înjure, să vorbească urât şi atunci ne trezim forţaţi să chemăm poliţia”.

Ei bine, de când taxa a apărut, nu a mai vrut nimeni să se relaxeze pe cearșaf. Astfel, adminstratorii trebuie să împartă plaja în două porțiuni, pentru cei care vor să stea pe cearșaf și pentru turiștii care vor să închirieaze șezlonguri. Operatorii sunt obligați să lase 30% din plaja pe care o adminstrează neocupată de șezlonguri, astfel încât turiștii care vin la mare să aibă ocazia de a sta pe cearșaf sau pe prosop.„Dacă cearşaful este aşezat în zona plajei cu destinaţie comercială închirierii de şezlonguri cu siguranţă poate percepe tarif. E clar că vorbim de un tarif descurajator, mă gândesc că nimeni nu…. la banii ăştia mai bine îţi închiriezi o cameră de hotel”, a declarat Horia Constantinescu, şef ANPC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: