Redactia.ro
Home » Știri » Unde va fi înmormântat prințul Philip, soțul Reginei Angliei

Unde va fi înmormântat prințul Philip, soțul Reginei Angliei

Prințul Phillip

Prințul Phillip s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani. Consortul Reginei Angliei va fi înmormântat pe 17 aprilie. Iată unde va fi, de fapt, acesta înmormântat.

Unde va fi înmormântat Prințul Phillip

Prințul Phillip va fi înmormântat pe data de 17 aprilie 2021, sâmbătă, după cum a anunțat în mod oficial Palatul Buckingham. Soțul Reginei Elisabeta va fi înmormântat la Palatul Windsor. Evenimentul nu va fi disponibil pentru public, din cauza restricțiilor pandemiei de coronavirus. Tot din aceleași considerente la înmormântare vor participa doar 30 de persoane.

Nu vor fi funeralii de stat în acest caz, dar va fi o procesiune militară ce va însoți ceremonia. Dintre marii absenți ai evenimentului fac parte Meghan Markle și premierul Borris Johnson.

Soția prințului Harry nu poate participa din cauza sarcinii sale, după cum i-a recomandat medicul, în timp ce premierul nu poate participa pentru că este limitat numărul persoanelor ce pot lua parte la funeralii, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ne aducem aminte de duce … mai presus de toate pentru sprijinul lui de neclintit pentru Majestatea Sa Regina, nu doar în calitate de consort, alături de ea, în fiecare zi a domniei sale, ci şi în calitate de soţ, ceea ce i-a dat putere (reginei) timp de 70 de ani. Gândurile naţiunii noastre trebuie să se îndrepte astăzi către Majestatea Sa Regina şi familia ei”, a transmis prim-ministrul.

Prințul Phillip a murit la 99 de ani

Prințul Phillip a decedat în propria casă, la Palatul Windsor, după ce a fost internat în spital mai mult timp.

„Cu adâncă durere Majestatea Sa Regina anunță moartea soțului ei mult iubit, Alteța Sa regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația de presă a Palatului Buckingham, după anunțare decesului Prințului.

”Alteța sa Regală a murit liniștit în această dimineață la Castelul Windsor”, se mai arată în declarația transmisă publicului.

Momentan, trupul neînsuflețit al Prințului Phillip se află la Palatul Windsor, el urmând să fie transferat la Capela St George, pentru slujba de înmormântare, care va începe cu un minut de reculegere. Ulterior, el va fi înmormântat tot acolo, în cripta regală.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: