Redactia.ro
Home » Știri » Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și jurnaliști sportivi a murit! A fost în ultimii aproape 20 de ani editorialist

Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și jurnaliști sportivi a murit! A fost în ultimii aproape 20 de ani editorialist

GALERIE FOTO (2) Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi a murit! A fost în ultimii aproape 20 de ani editorialist

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi a murit! A fost în ultimii aproape 20 de ani editorialist. Iată despre cine e vorba și ce se știe în momentul de față despre decesul lui.

Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și jurnaliști sportivi a murit! A fost în ultimii aproape 20 de ani editorialist

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi și unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai țării noastre a decedat. Este vorba despre Radu Cosașu, editorialist la Gazeta Sporturilor, care a lucrat acolo aproape două decenii.

Avea 92 de ani.

Jurnalistul sportiv a murit sâmbătă noaptea la Spitalul „Elias” din București, a relatat GSP.

Foto: AGERPRES

Cariera jurnalistică a lui Radu Cosașu

Radu Cosașu s-a născut pe 29 octombrie 1930, la Bacău (Oscar Rohrlich – numele la naștere). A fost unul dintre cei mai apreciați autori români de nuvele. S-a născut într-o familie din mica burghezie evreiască, fiind fiul lui Isac Rohrlich, contabil, și al Melaniei (născută Wassermann).

A absolvit liceul la București în perioada 1940-1948, apoi a urmat un an de studii la Facultatea de Litere (1948-1949), de unde a fost recrutat pentru Școala de Literatură și Critică Literară „Mihai Eminescu” (1952-1953), a relatat hotnews.ro.

Jurnalistul a debutat în 1948 la Revista elevilor, apoi a fost redactor la Scânteia Tineretului. El a fost exclus din redacție din cauza originii sociale, iar familia lui a emigrat în Israel. După trei ani de pauză, el a fost reangajat la Scânteia Tineretului. Între anii 1968-1987 a fost redactor la revista „Cinema”.

Radu Cosașu și-a început cariera de jurnalist sportiv în 1969, sub pseudonimul Belphegor, în ziarul Sportul, a transmis Pro TV.

Pe 30 martie 2004 a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedinţia României, iar doar trei ani mai târziu a primit Premiul național pentru literatură acordat de Uniunea Scriitorilor, închinat întregii cariere, potrivit Hotnews.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: