Redactia.ro
Home » Știri » Urgia albă lovește România! Specialiștii ANM anunță care sunt zonele afectate de lapoviță și ninsori

Urgia albă lovește România! Specialiștii ANM anunță care sunt zonele afectate de lapoviță și ninsori

România se pregătește să resimtă efectele unui ciclon care va aduce lapoviță și chiar ninsori. Începând cu acest weekend, temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a făcut publică o actualizare a prognozei meteo.

Unde ninge în weekendul 18-19 noiembrie

Începând de mâine, ne așteptăm la precipitații care vor afecta treptat mai ales zona sud-vestică a teritoriului, ulterior extinzându-se și către restul țării. Cantitățile de precipitații prognozate sunt semnificative, ajungând la aproximativ 20-25 de litri pe metru pătrat.

La altitudini mai mari de 1.400 de metri deasupra nivelului mării, vom avea predominant ninsori, iar stratul de zăpadă se va acumula. Deja observăm acumulări semnificative în masivele montane, precum 3 centimetri la Bucin și chiar 26 de centimetri la Călimani.

De asemenea, vom asista la intensificări ale vântului, cu rafale atingând viteze de 80-90 de kilometri pe oră, care vor viscoli ninsoarea și vor spulbera zăpada, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali. În restul țării, vântul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră.

România se confruntă cu o perioadă de vreme extremă

În cursul sfârșitului de săptămână, în special sâmbătă și duminică, temperaturile vor scădea semnificativ. Maximele termice se vor situa între doar trei și zece grade Celsius, iar minimele vor fi predominant negative, cu accent mai pronunțat asupra dimineții de duminică.

Chiar și în zona Bucureștiului, este posibil să avem dimineața de duminică și luni temperaturi minime negative, cu posibilitatea de a atinge -2 sau -1 grad Celsius, ceea ce este remarcabil de rece pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi deosebit de importante, în special pe parcursul zilei de sâmbătă. În plus, în regiunile montane, în special în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor înregistra viteze ale vântului de peste 90 de kilometri pe oră, însoțite de ninsori, ceea ce va duce la producerea viscolului.

Nu excludem ca și în Capitală, sâmbătă noaptea spre duminică, trecător, să consemnăm precipitații sub formă de lapoviță, așadar posibil lapoviță, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: