Redactia.ro
Home » Știri » Urmează al treilea val de pandemie? Orban: ”Facem eforturi pentru a ne pregăti”

Urmează al treilea val de pandemie? Orban: ”Facem eforturi pentru a ne pregăti”

Ludovic Orban, anunț pentru români

Cazurile de coronavirus sunt în continuă creștere, iar acest lucru nu pare să ducă spre o situație mai bună. Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul face eforturi pentru pregătirea față de un eventual val al treilea de pandemie. 

Am putea avea al treilea val de pandemie

Numărul tot mai mare al cazurilor de coronavirus nu duce spre o direcție bună. Acest lucru ne-ar putea orienta către un al treilea val de pandemie. Întrebat despre această posibilitate, premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul se pregătește și pentru eventualitatea unei astfel de situații, informează Agerpres.

“Facem eforturi constante pentru a ne pregăti, pentru a face faţă şi mai bine. Practic, puteţi vedea că am făcut progrese, sigur, nu pot să zic că sunt la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe toate liniile şi în materie de echipamente de protecţie, de aparate de diagnosticare Real Time PCR. Acum achiziţionăm şi 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele cu vârstnici, cu persoane cu dizabilităţi, centre cu copii. Încercăm şi aici să creştem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide. În ceea ce priveşte creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, vedeţi cu precizie că, deşi nimeni nu ar fi crezut, astăzi există în terapie intensivă aproximativ 1.180 şi ceva de pacienţi care beneficiază de tratament medical şi creştem în continuare capacitatea de tratare”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat întrebat dacă România este pregătită pentru a face faţă unui al treilea val de pandemie.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a spus că împreună cu Ministerul Sănătății s-a constituit un plan de creştere a capacităţii de tratare, mai exact, prin introducerea de noi spitale în dispozitivul anti COVID.

Sigur că avem o limită dată de lipsa de personal, de pe o parte, şi de condiţiile tehnice. Pot să spun că în materie de aprovizionare cu oxigen facem eforturi permanente pentru a creşte capacitatea. La Spitalul Colentina, de exemplu, consumul de oxigen a crescut faţă de luna iunie de cinci ori. În foarte multe spitale a crescut şi, pe măsură ce se înfiinţează noi secţii de terapie intensivă, creşte în continuare consumul de oxigen şi trebuie să facem faţă pentru a asigura. La Spitalul Malaxa, pentru a putea pune în funcţiune cele nouă paturi de la Secţia ATI, este nevoie de un rezervor suplimentar de oxigen care să furnizeze oxigenul necesar. Facem eforturi constante, dar nu ne dorim situaţia în care să ajungem aproape de limită sau la limită. Dacă oamenii înţeleg, respectă măsurile, putem să oprim creşterea numărului de cazuri şi să ajungem pe un trend descendent, astfel încât să se reducă numărul de persoane care să aibă nevoie de tratament, mai ales în secţiile de terapie intensivă„, a adăugat Orban.

Premierul a mai precizat că Guvernul își asumă introducerea noilor restricții, chiar dacă oamenii s-au opus.

”Orice măsură de restricţie vedeţi că generează extrem de multă opoziţie în societate. Ne-am asumat introducerea de restricţii, fiind în campanie electorală, tocmai pentru că am considerat absolut necesară introducerea acestor restricţii pentru a opri numărul de cazuri”, a mai afirmat premierul, în contextul unei vizite de lucru cu primarul general, Nicuşor Dan şi cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea situației spitalelor din Capitală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: