Redactia.ro
Home » Știri » Vacanță de coșmar pentru un turist la Londra. Cum a pierdut 4.000 de euro într-o secundă

Vacanță de coșmar pentru un turist la Londra. Cum a pierdut 4.000 de euro într-o secundă

Țeapa pe care a luat-o un român în Londra. Sursă foto: ezs.ro

Un turist a aflat pe propria piele că uneori vacanțele vin la pachet și cu evenimente neplăcute. Povestea sa, care s-a transformat într-o lecție pentru toți cei care călătoresc, arată cum naivitatea și entuziasmul pot duce la pierderi financiare considerabile. Bărbatul a dorit să viziteze Londra, dar s-a trezit păcălit și fără o sumă importantă de bani.

Cum a fost păcălit un turist care dorea să viziteze Londra

Planificarea și rezervarea unei vacanțe pot fi sarcini dificile, iar entuziasmul poate duce la scăparea unor detalii importante. Este bine cunoscut faptul că în mediul online există numeroase capcane, iar escrocii vizează adesea persoanele care plătesc sume mari pentru vacanțe. Acesta este și cazul unui turist care a dorit să viziteze Londra.

Turistul a găsit o ofertă incredibilă pentru cazare în Londra, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume. Fără să mai fie atent la detalii, entuziasmat de prețul mic, a plătit o sumă de bani pentru a-și asigura șederea. După ce a plătit suma inițială, i s-a cerut o altă sumă de bani pentru a primi adresa exactă a locuinței.

La scurt timp după ce a achitat suma suplimentară, turistul a observat că apartamentul pe care credea că l-a închiriat era din nou listat online pentru închiriere. Recunoscând locuința din imaginile postate, a realizat că ceva nu era în regulă.

”Cu o zi înainte de check-in, am primit un mesaj că trebuie să plătesc gazdei 1500 £ (1760 €) ca garanție pentru a primi adresa. Mi s-a părut foarte ciudat. Apoi, am găsit fotografiile listate din nou. De data aceasta, ca un apartament diferit și o locație diferită. Știam că sunt înșelat!”, a spus turistul pe Reddit.

Turistul, șocat de cele întâmplate, a apelat la una dintre cele mai cunoscute platforme de închirieri pentru a-și rezerva locuința. După ce și-a dat seama că totul este o escrocherie, a început să facă demersuri pentru a-și recupera banii.

Răspunsul platformei

În loc să primească ajutor, turistul a fost sfătuit de managerul platformei să plătească suma de 1.500 de lire solicitată de gazdă pentru a-i fi comunicată adresa. Turistul a urmat sfatul primit și a plătit suma respectivă gazdei. Însă, a doua dezamăgire a venit rapid: nu i s-a comunicat nicio adresă și a rămas și fără bani.

După această experiență nefericită, turistul a luat legătura cu asistența locală pentru rezervări pusă la dispoziție de platforma respectivă. Din păcate, răspunsul primit a fost că anunțul respectiv ascundea o schemă de escrocherie des întâlnită pe platformele de rezervări.

Experiența acestui turist servește ca un avertisment pentru toți cei care planifică vacanțe și rezervări online. Într-o lume în care escrocheriile sunt din ce în ce mai sofisticate, este esențial să fim vigilenți și să verificăm cu atenție fiecare detaliu înainte de a efectua plăți.

Această poveste tristă subliniază importanța prudenței atunci când rezervăm cazări online. Escrocheriile pot afecta pe oricine, indiferent de platforma folosită. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat să urmărim recenziile și să verificăm autenticitatea anunțurilor înainte de a face plăți. De asemenea, este esențial să fim sceptici atunci când ni se cer sume suplimentare pentru detalii esențiale, cum ar fi adresa locuinței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: