Redactia.ro
Home » Coronavirus » Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea să nu fie eficient pentru bătrâni. Singura modalitate prin care pot fi protejați vârstnicii

Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea să nu fie eficient pentru bătrâni. Singura modalitate prin care pot fi protejați vârstnicii

Vaccin coronavirus

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea să nu funcționeze în cazul bătrânilor, sau cel puțin așa arată niște studii efectuate de oamenii de știință britanici. Aceștia au avertizat că persoanele în vârstă, care sunt, de altfel, și cele mai afectate de coronavirus, ar putea să nu fie protejate de acesta nici chiar după ce va fi dezvoltat un tratament.

Vârstnicii nu vor fi salvați de infecție nici cu vaccin

Viitorul vaccin care va proteja împotriva infecției cu coronavirus s-ar putea să nu fie atât de eficient pentru persoanele în vârstă, în ciuda faptului că acestea sunt cele mai afectate și au rata cea mai mare de infectare.

Un cercetător de la grupul de comunicare științifică a Parlamentului din Marea Britanie, pe nume Peter Openshaw a avertizat încă de acum că este posibil ca vaccinul să nu fie de mare folos pentru vârstnici, chiar după ce acesta va fi dezvoltat. Acesta s-ar putea să nu îi protejeze în niciun fel de contractarea COVID-19, spune specialistul.

Cum pot fi protejate persoanele în vârstă, dacă vacinul nu ar efect

Astfel, cercetătorul a transmis că singura modalitate prin care cei bătrâni pot fi, totuși, protejați în fața coronavirusului este să existe o strategie de vaccinare, prin care să fie vaccinate anumite grupuri de persoane. În acel fel ar putea fi protejați vârstnicii, pentru că nu ar mai lua boala de la tineri.

Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a spus Peter Openshaw.

Astfel, printr-o strategie de vaccinare aplicată tinerilor, pot fi protejați și cei în vârstă, pentru că nu vor mai avea de la cine să ia virusul, dacă tinerii sunt deja vaccinați.

Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice”, a explicat cercetătorul britanic.

Până în acest moment nu există niciun vaccin pentru coronavirus, dar cercetătorii din lumea întreagă încearcă să găsească un leac pentru boala care a luat viața a zeci de mii de oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: