Redactia.ro
Home » Știri » Val de cutremure în România! În doar câteva ore au fost două seisme în țară

Val de cutremure în România! În doar câteva ore au fost două seisme în țară

Val de cutremure în România! În doar câteva ore au fost două seisme în țară

România a fost zguduită din temelii după ce au avut loc două cutremure la distanță de câteva ore. Primul seism s-a petrecut la orele 22:54, iar cel de-al doilea a avut loc la orele 05:20. Ce magnitudine au avut și în ce zonă s-au produs?

Val de cutremure în România

Un nou val de cutremure pare să fi lovit România mai tare ca niciodată. Potrivit informațiilor transmise de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), două seimse cu magnitudinea de peste 3 grade au avut loc la câteva ore distanță în țara noastră.

Două cutremure de 3,8 și 3, 2 grade în România, la distanță de câteva ore, în zona seismică Vrancea
Primul seism a avut loc orele 22:54, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, cutremurul s-a produs la o adâncime de 139 kilometri și în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Brasov, 88km NE de Ploiesti, 105km S de Bacau, 119km V de Galati, 120km V de Braila, 140km N de Bucuresti, 159km NE de Pitesti, 186km SV de Iasi, 187km E de Sibiu, 204km N de Ruse.

Cel de-al doilea seism s-a petrecut la orele 05:20 și s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter și o adâncime de 140 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 79 km E de Brașov, 94 km NE de Ploiești, 100 km S de Bacău, 114 km V de Galați, 116 km NV de Brăila, 145 km N de București, 166 km NE de Pitești, 180 km SV de Iași, 193 km E de Sibiu și 210 km N de Ruse.

Ce spun specialiștii despre un cutremur mare în țara noastră

Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat în urmă cu ceva timp că până în anul 2021 nu va avea loc niciun cutremur mai mare de 7 grade în țara noastră.

De asemenea, acesta susține că următorul seism cu magnitudine mare va afecta foarte mult Capitala, dar și orașe din Moldova, Basarabia și Kiev.

”Până în 2021, în România nu va fi nici un cutremur mai mare de șapte grade Richter. Următorul cutremur va fi foarte adânc și sunt șanse să nu afecteze foarte mult Bucureștiul. Vor fi afectate, însă, orașe din Moldova, Basarabia, poate și Kiev. Dar nu poate fi vorba de asta, pentru că Pământul nu știe matematica, fizica și nici de ciclicitate nu știe”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: