Redactia.ro
Home » Monden » Val de reacții după ce Buhnici și-a cerut iertare: „După ce a văzut iubita mea videoclipul, i-au trecut instant vergeturile”

Val de reacții după ce Buhnici și-a cerut iertare: „După ce a văzut iubita mea videoclipul, i-au trecut instant vergeturile”

După ce a creat un val intens de controverse, vloggerul din industria tehnologică, George Buhnici și-a cerut scuze pentru afirmațiile pe care le-a făcut: „Iertați-mă, doamnelor!”, urmat de un mesaj în care a explicat ce repercursiuni plătește în urma declarațiilor sale, dar și faptul că se va focusa pe familie și muncă. Cu toate acestea, internauții nu au întârziat cu reacții în zona de comentarii, la videocliupl postat. Iată ce i-au spus atât cei care îi urmăresc activitatea, cât și cei care încă îl persecută!

George Buhnici: „Iertați-mă, doamnelor!”

George Buhnici a postat un videoclip în mediul online, pe toate canalele sociale, în care și-a cerut scuze pentru declarațiile făcute în cadrul unui interviu acordat în timp ce era la un renumit  festival, de la malul mării. Acesta transmite în mesajul filmat faptul că tot valul de reacții negative l-au făcut să realizeze cât de greșite au fost cuvintele pe care și le-a ales și că nu-l reprezintă acest comportament în viața de zi cu zi. Vloggerul a mai spus că nu va profita de pe urma acestei popularități:

„IERTAȚI-MĂ, DOAMNELOR!

Aș vrea să vă spun că, în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu două săptămâni, am primit acuzații și chiar amenințări din cele mai dure și mai serioase. Și m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare.

O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. Mulți dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic.

Probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența (încă procesez tot ce s-a întâmplat și se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reușit” să fiu superficial și lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni și am obținut într-adevăr un șoc – dar acest șoc a fost în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public.

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune , i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe.

Așa cum ați aflat probabil, am plătit și încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet și în media. Dar aici, nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac este să îmi reconsider eu în perioada următoare prioritățile, să mă concentrez mai mult pe familie și pe lucrurile de care sunt pasionat și la care mă pricep – case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie. N-am să dau curs invitațiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran și de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt și nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care și-au închipuit că pot reprezenta așa ceva să-și caute în altă parte exponenții. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că NU voi face asta. Nu mă interesează popularitatea de acest fel. Nu o merit pentru că… NU sunt așa. Voi rămâne pe „felia” mea, acolo unde publicul mă cunoaște și, sper eu, încă mă apreciază: tehnologia care ne schimbă viețile în bine.

Îmi pare tare rău. Am învățat foarte multe din această situație extremă și mi-aș dori să învețe și alții din ceea ce mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere, care s-a stârnit, să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii dar nu am învățat de-ajuns cu toții.

În încheiere, vreau să le MULȚUMESC atât celor care mi-au trimis mesaje de susținere, cât și celor care m-au criticat. Și unii și alții m-au ajutat să depășesc această perioadă și să mă trezesc la realitate. Din acest moment, vreau să iau ce e bun și util, să continui să evoluez.  Mai vreau să mulțumesc familiei mele, care mi-a fost și îmi este alături și vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconștiență, i-am expus la acest val național de oprobriu.

Ne revedem acolo unde experiența și contribuția mea sunt cu adevărat de folos.

Pe curând!”

Val de reacții după ce Buhnici și-a cerut iertare

Era și de așteptat ca videoclipul postat în online să aducă reacții din partea internauților! Iată cele mai intense comentarii regăsite pe canalul social, YouTube:

„După ce a văzut iubita mea videoclipul, i-au trecut instant vergeturile”;

„Am văzut cu toții din nou cum încrederea se câștigă greu dar se pierde repede. E important nu tolerăm comportamente abuzive și semnalăm oricând ceva nu e în regulă, însă e la fel de important dăm șansă se îndrepte celor care conștientizează greșesc și vor devină mai buni, altfel riscăm alunecăm din victime în agresori și nu lăsăm loc de izbăvire. Cred George a simțit foarte puternic și rapid consecințele acțiunilor sale, și va continuă plătească prețul, însă eu, personal, nu vrea distrugem un om care a adus atât de multă valoare din cauza unei greșeli, grave de altfel, însă nu de neiertat. Sper ți găsești drumul în continuare, George, eu voi continuă urmăresc postările tale ce țin de internet, tehnologie, energii regenerabile și interviuri cu oameni de calitate. Numai bine tuturor!”;
„Scuzele sunt binevenite. Motivul e discutabil. Cred că nu ești convins că ceea ce ai spus a fost greșit, că ti-au trebuit cîteva zile să cauți un răspuns la întrebarea „cu ce am greșit” și că avem de-a face cu o acțiune de tip „damage control”.Practic, cum și recunoști, o faci în principal pentru a proteja familia, imaginea și businesul. Oricum e clar că te-a cam darimat tsunami-ul venit din social media….”;
„Târziu….ți-ai cerut scuze abia după ce anumite companii ți-au retras sprijinul,dacă chiar îți părea rău îți cereai scuze zilele uramatoare . PS: te-am urmărit și te-am apreciat pentru emisiunile tale…te-am!”;
„Sincer, cu un mesaj de genul din ziua 2 se putea evitat tot acest circ mediatic, practic prin răspunsurile date în primele zile ai pus mai mult paie pe foc și situația a degenerat. Succes în activitate, eu personal o să aleg să nu urmăresc mai departe, nu din pricina celor spuse, ci pentru că nu așa mă aștept să gestioneze o criză cineva cu experiență ta în jurnalism”;
Am urmărit acel interviu și ai perfectă dreptate!!”;

„Realitatea doare la noi în România, dar așa suntem. Pentru mine rămâi la fel atâta timp cât spui adevărul !!! Mult succes în continuare”. 

Sursa foto: captura ecran, interviu xtra night show
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: