Redactia.ro
Home » Monden » Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani. Cum a sărbătorit cu soția la centrul modern unde este internat 

Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani. Cum a sărbătorit cu soția la centrul modern unde este internat 

Valentin Uritescu si sotia sa

Marele actor, Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani pe data de 4 iunie! Acesta este internat într-un centru de îngrijire de ceva timp. Locația este modernă și arată mai mult ca un hotel decât a centru medical, susține soția acestuia, Valeria Uritescu.

Acesta este în continuare slăbit, după ce a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu trei săptămâni, iar partenera maestrului de viață a povestit cum au trecut peste episodul cu internarea, dar și cum au celebrat aniversarea. Iată toate detaliile!

Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani

Pe data de 11 mai, Valentin Uritescu a fost transportat de urgență într-o clinică privată, deoarece s-a simțit rău, iar medicii i-au acordat ajutor și i-au făcut investigații. Acum, actorul este mult mai bine și a petrecut cu tort de ziua sa, pe 4 iunie când a împlinit 81 de ani alături de soție.

Cum se simte Valentin Uritescu în prezent

Soția actorului, Valeria, a dezvăluit că starea de sănătate a actorului s-a stabilizat, iar de ziua lui au sărbătorit cu tort.

„Soțul meu se simte mai binișor. Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern, care arată ca un hotel. Nu m-am uitat la bani, am considerat că merită, după toată viața, să fie bine îngrijit. Probabil că o să mergem la el cu un tort, să îl serbăm. Împlinește 81 de ani’, a declarat pentru „Fanatik”, soția actorului, Valeria Uritescu.

Valentin Uritescu este lucid, dar are și zile în care nu poate vorbi:

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a adăugat aceasta. 

Valentin Uritescu, de doi ani la căminul pentru bătrâni

Valentin Uritescu suferă de Parkinson încă de la vârsta de 33 de ani și se afla internat într-un centru de îngrijire modern.

Pe 11 mai când i s-a făcut rău, maestrul a fost internat la un spital privat.

„Actorul este îngrijit într-o secţie de Terapie Intensivă. Nu este intubat, este în stare gravă, însă are aceste probleme din cauza afecţiunilor neurologice mai vechi.

Înainte să ajungă la spital el s-a aflat într-un centru de îngrijire. Practic, este într-o stare alterată, asta ne-au spus surse medicale.

Marele actor are 80 de ani şi suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani.

Vorbim despre o boală degenerativă care afectează sistemul nervos şi care se manifestă prin mişcări involuntare şi necontrolate. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, actorul s-a retras de pe scenă”, a transmis Antena 3 atunci.

Valentin Uritescu, lupta cu Parkinsonul

Acum un deceniu, Valentin Uritescu a hotărât să se retragă de pe marea scenă a teatrului românesc, din cauza bolii degenerative de care suferă, Parkinson. Afecțiunea i-a afectat sistemul nervos și s-a manifestat prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. „Ai Sindrom Extrapiramidal!. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: „Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!” spunea Valentin Uritescu acum ceva vreme, potrivit aceleași surse. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: