Redactia.ro
Home » Știri » Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru profesori. Când se vor putea vaccina anti-Covid

Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru profesori. Când se vor putea vaccina anti-Covid

Cand se va incepe vaccinarea profesorilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid19 din România, Valeriu Gheorghiță, a precizat, vineri seară, când se vor putea imuniza profesorii împotriva SARS-COV2. Nu va mai fi nevoie de o programare în platforma de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru profesori. Când se vor putea vaccina anti-Covid

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare în România, a precizat, vineri seară, la Digi 24, că de săptămâna viitoare ar putea începe vaccinarea anti-coronavirus a profesorilor. Totodată, cadrele didactice nu vor mai fi nevoite să se programeze în platforma de vaccinare.

Numărul insuficient de doze de vaccin livrate de producătorii acestora a împiedcat, până acum, vaccinarea împotriva Covid19 a profesorilor, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

Dar am creat o modalitate și un scenariu pentru a putea vaccina personalului din învățământ, a celor care nu sunt încă programați și vaccinați, începând probabil chiar de săptămâna viitoare, deși am anunțat de la 1 martie. Însă din evaluările pe care le avem din fiecare județ, cred că vom fi în măsură ca de săpămâna viitoare, din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învățământ cu prioritate”, a spus Gheorghiță la Digi24.

Pentru a nu mai fi nevoiți să aștepte eliberarea unui loc, cadrele didactice nu vor mai trebui să-și facă programare în platforma de vaccinare. DSP-ul, în colaborare cu inspectoratele școlare vor stabili locurile unde profesorii se pot prezenta pentru imunizare. Vor fi câte două locații în fiecare județ, iar în Capitală sunt deja 22 de cabinete.

”Datele sunt centralizate de fiecare unitate de învățământ și trimise către inspectoratele școlare. În colaborare cu DSP se stabilesc locațiile unde se va derula activitatea de vaccinare. În principiu, în fiecare județ sunt circa 2 locații. În București sunt aproximativ 22 de cabinete care probabil vor fi arondate către Romexpo”, a mai explicat medicul.

Valeriu Gheorghiță:”Ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ”

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că se dorește ca într-o săptămână să fie finalizată vaccinarea anti-Covid a personalului din învățământ.

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ. Vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja vaccinate sau programate. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a mai spus Valeriu Gheorghiță la același post Tv.

Câți profesori sunt dispuși să se vaccineze anti-Covid

Un sondaj efectuat în luna decembrie înaintea începerii campaniei de vaccinare în țară, (27 decembrie 2020) de către Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ arată că peste 50 % dintre profesori refuză să se vaccineze.

” (….) Astfel, din ianuarie, autorităţile române ar urma să înceapă vaccinarea populaţiei. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ. Pe scurt: peste 13.000 de angajaţi din învăţământ au răspuns la chestionar; 56,3% dintre repondenţi spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19; 43,2% dintre repondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că la finalu acestui an putem spune că avem pandemia de coronavirus sub control.

”Cred că la sfârşitul acestui an vom putea aprecia că această pandemie va fi sub control. Din punct de vedere biologic, acest virus, dacă are timpul necesar să selecteze noi variante virale, acestea pot deveni la un moment dat dominante în circulaţie, însă este un motiv în plus să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi 24.