Redactia.ro
Home » Știri » Valize pline cu bani, găsite asupra unei femei din Ucraina. Aceasta voia să treacă granița fără să-i declare

Valize pline cu bani, găsite asupra unei femei din Ucraina. Aceasta voia să treacă granița fără să-i declare

GALERIE FOTO (2)

Informațiile conform cărora în Ucraina există persoane care scot sume importante de bani din țară în mod ilegal sunt confirmate încă o dată. O femeie a fost prinsă de grănicerii ungari în timp ce încerca să introducă în țară nu mai puțin de 29 de milioane de dolari și un milion jumătate de euro. 

Valize pline cu bani, găsite asupra unei femei din Ucraina. Aceasta voia să treacă granița fără să-i declare

Potrivit site-ului 24tv.ua, care a preluat informațiile publicate de fostul jurnalist Serghei Luşcenko, ar fi vorba de soția unui politician ucrainean.  Acesta ar fi Anastasia Kotviţkaia, soţia fostului deputat Igor Kotviţki.

Omul de afaceri are o reputație controversată în Ucraina, fiind considerat mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, fost ministru de interne. Acesta din urmă a fost acuzat de corupție în repetate rânduri, iar în cele din urmă însăși Vladimir Zelenski i-a cerut să renunțe la poziția sa în stat.

Femeia a reușit să treacă cu banii din Ucraina, după ce vameșii nu au verificat corespunzător mașina cu care aceasta se deplasa. Nu era singură, ci însoțită de un bărbat de origine ungară. Pentru a nu atrage atenția asupra lor, cei doi au ales să se deplaseze cu un vehicul al cărui număr de înregistrare aparținea de Ungaria.

Totul a decurs bine până când vehiculul a ajuns în Ungaria, unde a fost efectuat un control corespunzător. Grănicerii au descoperit că soția fostului politician avea mai multe valize, în care erau așezați bani cash. Ulterior, femeia a fost nevoită să dea o declarație detaliată referitoare la proveniența banilor, dar și a sumei exacte pe care a încercat să o introducă în țara.

Cuplu de origine ucraineană, descoperit în aceeași situație de vameșii din România

Cazul descris mai sus nu este unul izolat. În urmă cu câteva zile, și în România s-a descoperit o situație asemănătoare. A fost vorba de un cuplu de origine ucraineană, care avea asupra sa 1,6 milioane de dolari şi 50.000 de euro ascunşi în maşină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: