Redactia.ro
Home » Stil de viață » Variantele cele mai accesate pe internet ale melodiei Bella Ciao. Cum sună varianta originală și interpretarea Deliei

Variantele cele mai accesate pe internet ale melodiei Bella Ciao. Cum sună varianta originală și interpretarea Deliei

Bella Ciao

„Bella ciao” este o melodie pe care poate ai tot auzit-o în ultima perioadă. În ultimii doi ani, piesa a căpătat o popularitate nemaipomenită datorită serialului spaniol „La casa de papel”, de pe Netflix.

Puțini din cei care sunt fanii „La casa de papel”, de pe Netflix știu că noua lor melodie preferată este veche de peste 70 de ani. Cântecul italian a fost melodia rezistenței, un simbol al libertății.

Istoricul melodiei Bella Ciao. Cine a făcut-o faimoasă înainte de interpretarea din La Casa de Papel

Prima oară când a fost consemnată folosirea acestei melodii e în anul 1940, când femeile italiene erau nemulțumite de condițiile de muncă. Apoi, ani la rândul, ea a fost un imn al libertății și al drepturilor omului. A fost strâns legată și de mișcarea de rezistență anti-fascistă în cel de-al doilea război mondial.

A fost tradusă în zeci de limbi și intepretată, de-a lungul timpului, în toate stilurile muzicale folk, swing, rock, blues. A devenit, astfel, un simbol internațional al rezistenței!

Înainte de a fi introdusă în serialul spaniol La Casa de Papel, melodia „Bella Ciao” fusese readusă la viață, la nivel internațional de Goran Bregovici. Cântărețul a oferit o interpretare inedită a piesei, care a strans peste 21 de milioane de vizualizări pe YouTube, din 2013, când a fost publicată.

Melodia a fost apoi readusă în vizorul publicului, datorită serialului spaniol „La casa de papel” sau „Money heist”. Secvența în care personajele interpretează piesa este una dintre cele mai populare de pe Youtube, strângând peste 72 de milioane de vizualizări în doar un an.

Alte interpretări populare pe YouTube. Și Delia a cântat „Bella Ciao”

Cantecul partizan italian are nenumărate interpretări pe YouTube. La o simplă căutare, sortând filtrul „în funcție de popularitate”, vedem că pe primul loc este interpretarea unor artiști francezi: NAESTRO ft. Maître GIMS, VITAA , DADJU & SLIMANE. Această variantă are 143 de milioane de vizualizări într-un an, de două ori mai mult chiar și decât interpretarea din La casa de Papel.

Un remix al piesei a reușit și el să strângă peste 126 de milioane de vizualizări.

Pe primele poziții în căutările pe Youtube apare, evident, și varianta originală a piesei, una dintre puținele înregistrări cu aceasta, având peste 43 milioane de vizualizări.

Și Delia, cântăreața noastră, a reușit să strângă peste 20 milioane de vizualizări cu o interpretare inedită a melodiei. Delia a cântat „Bella Ciao” în centrul vechi din București, împreună cu trupa ei, toți fiind costumați precum personajele din sperialul de pe Netflix, La Casa de Papel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: