Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Vasile Gorgoș, un bătrân care dispăruse fără urmă, a făcut o revenire neașteptată acasă după trei decenii

Vasile Gorgoș, un bătrân care dispăruse fără urmă, a făcut o revenire neașteptată acasă după trei decenii

Disparițiile de persoane sunt un fenomen întâlnit, dar cazul despre care vorbim are un caracter cu totul special.

Recent, mass-media internațională a început să acorde atenție povestii lui Vasile Gorgoș, un bărbat în vârstă de 93 de ani din comuna Buhoci, județul Bacău, care a dispărut fără urmă pentru trei decenii, și s-a întors acasă în 2021. Miraculos, bătrânul s-a întors acasă purtând aceleași haine ca în ziua dispariției sale, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Familia, care crezuse că acesta murise și chiar îi organizase parastasele, a rămas uluită de întoarcerea lui. Nea Vasile insistă că a fost „acasă” în tot acest timp. În toamna anului 2021, presa din România a relatat această poveste remarcabilă, care a stârnit o mare agitație. La vârsta de 63 de ani, în 1991, Vasile Gorgoș a părăsit casa și nu s-a mai auzit nimic despre el, ceea ce a condus familia să îl creadă decedat și să îi țină slujbele de pomenire.

Într-o seară neașteptată, la data de 22 august 2021, după o dispariție de 30 de ani, Vasile Gorgoș s-a întors acasă, complet dezorientat și fără amintiri din perioada în care a lipsit. Hainele pe care le purta erau aceleași ca în ziua dispariției sale. O vecină a relatat că l-ar fi văzut coborând dintr-o mașină chiar în fața casei sale, aceeași în care trăise înainte de a dispărea.

Acasă l-a întâmpinat doar nora lui, care a sunat de urgență la soțul său. Acesta a sosit o oră mai târziu și, inițial, nu și-a putut recunoaște tatăl. Vasile Gorgoș a reușit totuși să-și amintească anul nașterii sale, 1928, faptul că soția lui murise și că tatăl său fusese un negustor de succes. Cu toate acestea, perioada de 30 de ani în care fusese considerat mort rămâne un mister pentru el, iar întreaga situație ridică nenumărate semne de întrebare.

Nu își mai aminteste nimic

Fără a-și mai aminti nimic din perioada dispariției sale, Vasile Gorgoș a fost întâmpinat la poartă de către nora sa, într-o situație care părea aproape fantastică. Bărbatul se prezenta bine și părea conștient de existența copiilor săi, afirmând: ”Am 90 și ceva de ani. Am copii. Nu i-am văzut că nu am mai fost acasă.” Cu toate acestea, nu își amintea unde a fost în tot acest timp și susținea că a fost acasă.

Nora bătrânului a relatat: „Hai la poartă că socrul tău e la poartă, nu-mi venea să cred, era ceva de domeniul fantasticului. L-am cunoscut din prima. Ori a venit singur că are bilet de Ploiești, ori stând în gară i s-o fi făcut milă și l-o adus acasă după adresa din buletin, ori familia la care a stat.”

Bătrânul a spus vag că ar fi lucrat pentru cineva fără a fi plătit: “O spus că o lucrat vreo 14 persoane și că patronul nu l-a plătit. A zis că dacă era mai tânăr i-ar fi arătat el lui. Când l-am întrebat unde, a zis că tot la Buhoci.”

Familia, șocată și îngrijorată, a cerut acum ajutorul autorităților pentru a dezlega misterul a ceea ce s-a întâmplat cu Vasile Gorgoș în acești ani. Camerele de supraveghere de la gara din Bacău au surprins cum patru tineri l-au adus acasă pe bărbat, venind cu trenul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini