Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » VIDEO Vei renunța la plaja de la Constanța pentru a avea parte de această experiență! Locul din România unde apa în care înoți face minuni pentru organism

VIDEO Vei renunța la plaja de la Constanța pentru a avea parte de această experiență! Locul din România unde apa în care înoți face minuni pentru organism

GALERIE FOTO (2)

Atunci când avem parte de zile caniculare putem da o fugă într-un loc minunat din România care să ne alimenteze pozitivismul și să ne ofere energie. De curând s-a dat startul la distracţie în staţiunea de la Ideciu de Jos, judeţul Mureş, unde dacă ajungeți, veți avea parte de zile de vară minunate!

Băile sărate de la Ideciu de Jos, recunoscute pentru salinitatea ridicată și pentru nămol

La Ideciu de Jos se găsește un ştrand cu apă sărată numai bun de bălăceală! Aici vin mulți tineri şi copii dornici de distracție.  În timp ce micuții stau cu orele în apă, adulţii se relaxează prin terapia cu nămol.

„E mai bun ca la Sovata nămolul. Am avut o cunoştinţă care umbla la Techirghiol, cu ani buni înainte. Şi o dată un doctor l-a întrebat: Domne, de ce veniţi atâta drum până aici, când acolo lângă Reghin aveţi la Ideciu de Băi cel puţin la fel de bun ca ăsta, dacă nu mai bun. Am încercat cu tot felul de alifii, dar nimic nu m-a ajutat. Nămolul ăsta m-a ajutat”, a explicat o persoană care frecventează regulat ștrandul, conform „observatornews.ro”

Totodată bugetul pentru o zi la Ideciu de Jos nu se compară cu cel de care ați avea nevoie într-o vacanţă la malul mării, în Constanța. Există o plajă de nisip cu 150 de șezlonguri, unde preţul de închiriere este cuprins între 10 şi 15 lei. Ștrandul este deschis zilnic între orele 8:30 și 21:00, iar preţul de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii.

Locul din ţară ideal pentru zilele caniculare, dar și pentru a face tratamente benefice sănătății

Şrandul are patru bazine cu apă sărată și functionează încă din anul 1920. Dar nu vă imaginați că nu a mai fost și el recondiționat! În anul 2015, administrația locală a demarat un proiect de reabilitare al ștrandului.

„Lucian Feier primar Ideciu de Jos: Din anul 2015 aşa cum am spus am început o reabilitare totală a ştrandului din localitate şi desigur această reabilitare continuă în fiecare an”, relatează „observatornews.ro”

„Printre indicațiile terapeutice ale apei de aici se numara afectiuni ale sistemului nervos, ale aparatului respirator, în domeniul ginecologiei, dar şi al reumatismului”, potrivit „Antena 3”.

„Ştrandul funcţionează de peste 100 de ani şi bazinele au fost în diferite zone, pentru că izvoarele sunt în mai multe locaţii, în apropierea ştrandului actual. Am creat o mică mare aici, în incinta ştrandulului. Am fost foarte primitori. Anii trecuţi am avut şi peste 2.000 de oameni”, a spus Lucian Feier Lăurean, primarul comunei Ideciu de Jos, pentru aceeași sursă.

Compoziția apei de la Ideciu de Jos este formată din: clorură de sodiu, calciu, magneziu, fluor, iod, brom, sulf și fier.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: